een-op-een-coaching voor ouders

Wil je nu de situatie van je kind veranderen?

Ben je klaar voor antwoorden, wel doen en niet doen tips en een strategie om je hoogbegaafde kind beter te begeleiden en ondersteunen? Meer balans in Hoogbegaafd Opvoeden is een intensieve een-op-een coaching voor ouders van hoogbegaafde kinderen. We stellen duidelijke, haalbare doelen vast die betrekking hebben op de opvoeding of de begeleiding van je kind(eren), zodat je met een actieplan direct aan de slag kunt. De coaching begint met een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

Herken je een van de volgende problemen?

 • Je loopt telkens tegen dezelfde struikelblokken aan bij de opvoeding
 • Je kinderen luisteren niet naar je
 • Je kinderen tonen grenzeloos gedrag
 • Je kind zit niet lekker in zijn vel
 • Je bent niet tevreden over de schoolsituatie van je kind. Hij/zij doet steeds minder, maakt niets af en gaat niet met plezier naar school.
 • Je weet niet hoe je je kind kunt leren omgaan met zijn intensiteit en gevoeligheid.
 • Je wilt advies van een specialist en een persoonlijk plan waarmee je de thuissituatie of de situatie op school kunt veranderen

Is coaching een oplossing voor jou?

Als je je af en toe afvraagt waar je mee bezig bent en waarom je zo uitgeput bent, terwijl je tegelijkertijd trots en blij bent, is deze coaching iets voor jou. Praten over problemen of punten waar je tegenaan loopt in de opvoeding, helpt duidelijkheid te krijgen. Door krachtige vragen te stellen, ontdek je wat je nodig hebt voor de juiste begeleiding van je kind. Daarna ontwerpen we een plan van aanpak.

Met ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen en antwoorden, weet je welk gedrag wel of niet bij hoogbegaafdheid hoort, hoe je grenzen stelt, hoe je je kind zo effectief mogelijk kunt begeleiden en steunen, hoe je met de leerkracht praat, wat je van de school kunt verwachten, hoe je discussies vermijdt en meer.

Expertise van ouder en professional: Maak tijdens onze gesprekken gebruik van mijn expertise en ervaring als ouder en professional om je vertrouwen in je opvoedingsvaardigheden te vergroten. Iedere ouder en ieder gezin is uniek en anders. Ik ga uit van jouw situatie en jouw/jullie behoeften. Je krijgt veel direct toepasbare tips. Ik help je op een vertrouwelijke manier antwoorden te vinden op je vragen.

Alles voor het welbevinden van je kind: Met Meer Balans in Hoogbegaafd Opvoeden coaching pak je alles aan wat met het welbevinden van je hoogbegaafde kind te maken heeft: de schoolsituatie, thuissituatie, het zelfvertrouwen, je manier van opvoeden en je zelfvertrouwen als opvoeder.

Wanneer zoek je hulp?

Wanneer je het gevoel hebt dat je kind in zijn ontwikkeling bedreigd wordt of omdat je kind niet meer naar school wil, zoek je hulp. Dit kan ver gaan, tot ‘liever dood dan naar school’. Misschien ben je verrast dat de leerkracht aangeeft dat je kind een erg laag werktempo heeft en zijn werk niet af heeft. Je ervaart een tegenstrijdig beeld tussen jouw waarneming en die van de leerkracht. Een kind dat lang onder zijn niveau werkt, raakt gedemotiveerd. Er zijn veel hoogbegaafde kinderen die de middelbare school niet afmaken.

Het vinden van een oplossing

Wanneer het je kind ernstig belemmert in zijn functioneren en ontwikkeling (onaangepast gedrag op school, geen vrienden kunnen maken, geen huiswerk kunnen of willen maken, niets meer laten zien op school) vormt het een groot probleem en moet een oplossing gezocht worden.

Gelukkig kun je aan al deze situaties iets doen.

Tijdens deze persoonlijke coachingsdag leer je wat je kunt doen en hoe je het kunt zorgen dat je kind beter in zijn vel komt te zitten, thuis en op school. Je krijgt onder andere meer zicht op het gedrag van je kind, waar het vandaan komt, hoe je kind op de juiste manier uitgedaagd wordt op school en thuis, hoe het motivatie en interesse in leren terug kan krijgen.

Na deze coaching heb je:

 • meer inzicht in de ontwikkeling van je kind
 • meer kennis over de karakteristieken van hoogbegaafdheid, zoals intensiteit, asynchrone ontwikkeling en hooggevoeligheid
 • een advies over de begeleiding thuis
 • indien gewenst een advies op maat voor school - hoe kunnen ze op school je kind uitdagen?
 • • word je een betere coach voor je kind doordat je meer zicht hebt op zijn hoogbegaafdheid, wat hem anders maakt en waarom

Het individuele advies geeft je oplossingen voor specifieke problemen die je kind belemmeren optimaal te functioneren in de voor hem zo andere wereld.

 • Thuis loopt het op rolletjes

  Je weet wat je kind nodig heeft en op welke manier hoogbegaafde kinderen leren en luisteren. Je kunt effectief grenzen stellen en je kind vaardigheden leren die nodig zijn voor zijn verdere leven. Je hebt geen strijd en discussies, omdat je nu weet wat je moet doen.

 • Jij bent relaxed

  Je hebt achtergrondinformatie over (de oorzaken van) het gedrag van je kind, je kunt hem of haar helpen zich te leren handhaven in de maatschappij.

 • De school weet wat je kind nodig heeft

  De school weet wat je kind nodig heeft, cognitief en ook emotioneel. Ze begeleiden je kind beter bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en bieden het onderwijs  zodanig aan dat je kind daadwerkelijk leert en met plezier naar school gaat.

 • Wanneer

  De coaching vindt plaats op afspraak.

 • Locatie

  Praktijk van IEKU Advies

  Verlengde Lageweg 19,

  1628 PM Hoorn

Ik wist op gegeven moment niet meer wat ik moest doen met mijn zoon. Hij luisterde niet, was brutaal en ik kon met hem niet praten. Als alleenstaande ouder kon ik niet met iemand praten over de opvoeding. Toen heb ik Renata ingeschakeld. Wat een opluchting! Had ik het eerder gedaan, dacht ik later. Door tips van Renata keerde de rust weer thuis en mijn zoon kwam veel beter in zijn vel te zitten. We hebben een aantal veranderingen moeten doorvoeren, zowel thuis als op school, maar het werkt. Ik ben zo blij.

Marije

Het gaat eindelijk goed met onze dochter. We hebben Renata gebeld toen onze dochter niet meer naar school wilde. We hebben uitgelegd wat er aan de hand was en wat de school deed. Het eerste advies van Renata was: houd haar thuis. Dat was een enorme opluchting voor ons, want we zagen dat ze op school eigenlijk kapot ging, maar durfden haar niet thuis te laten. Na een coachingsdag plus nog een traject van een half jaar gaat het nu lekker met onze dochter. Ze krijgt weer zelfvertrouwen en voelt zich steeds beter. Het had heel anders kunnen gaan als ik toen Renata niet had gebeld.

Petra

Tijdens het gesprek met Renata kreeg ik eerst een enorm schuldgevoel: hadden we het eerder geweten wat we moesten doen! Dan hadden we onze zoon veel ellende bespaard. Renata heeft ons ook daarbij geholpen. Je hebt altijd je best gedaan als ouder, dat kan niemand je verwijten. We hebben zoveel tips gekregen, keurig in een mapje. Ik kijk er regelmatig in om de stappen nog eens door te nemen. Het gaat nu heel goed met onze zoon. Hij zit inmiddels in de tweede klas VWO. Renata, bedankt.

Els en Rob

Vul je gegevens in en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op*:

Het invullen van dit formulier betekent niet dat je ergens aan vast zit. Het betekent alleen dat ik contact met je opneem en dat we samen kijken wat ik voor jou en je kind(eren) kan doen. Pas nadat je akkoord gaat, zal de coaching starten.

* contact binnen twee werkdagen geldt niet tijdens de grote zomervakantie
Ja, ik heb interesse in coaching
dit veld niet invullen s.v.p.