een-op-een coaching voor ouders

Wil je nu de situatie van je kind veranderen?

Ben je klaar voor antwoorden, wel-doen en niet-doen tips en een strategie om je hoogbegaafde kind beter te begeleiden en ondersteunen? Meer balans in Hoogbegaafd Opvoeden is een intensieve een-op-een coaching voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Ik kan je helpen duidelijke, haalbare doelen vast te stellen die betrekking hebben op de opvoeding of de begeleiding van je kind(eren), zodat je met een actieplan direct aan de slag kunt. De coaching begint met een gratis 30-minuten durende kennismakingsgesprek.

Heb je met (een van) de volgende problemen te maken?

 • Ik loop telkens tegen dezelfde struikelblokken aan bij de opvoeding
 • Ik heb dagelijks te maken met niet luisterende kinderen
 • Ik heb te maken met grenzeloos gedrag van mijn kinderen
 • Ik zie dat mijn kind niet lekker in zijn vel zit en ik wil er iets aandoen
 • Ik wil iets doen aan de schoolsituatie van mijn kind. Hij/zij doet steeds minder, maakt niets af en gaat niet met plezier naar school
 • Ik wil weten hoe ik mijn kind kan leren omgaan met zijn intensiteit en gevoeligheid
 • Ik wil advies van een specialist en een persoonlijk plan waarmee ik de thuissituatie of de situatie op school kan veranderen

Als je je af en toe afvraagt waar je mee bezig bent en waarom je zo uitgeput bent, terwijl je tegelijkertijd trots en blij bent, is deze coaching iets voor jou. Praten over je problemen of punten waar je tegenaan loopt in de opvoeding helpt duidelijkheid te krijgen. Door het stellen van krachtige vragen help ik je te ontdekken wat je nodig hebt voor de juiste begeleiding van je kind. Daarna kunnen we samen een plan van aanpak ontwerpen.

Ik ondersteun je graag bij het zoeken naar oplossingen en antwoorden, zodat je weet welk gedrag wel of niet bij hoogbegaafdheid hoort, hoe je grenzen moet stellen, hoe je zo effectief mogelijk je kind kunt begeleiden en steunen, hoe je met de leerkracht kunt praten, wat je van de school kunt verwachten, hoe je discussies vermijdt en meer.

Je maakt gebruik van mijn expertise en ervaring als ouder en professional. Door onze gesprekken groeit jouw vertrouwen in je opvoedingsvaardigheden. Iedere ouder en ieder gezin is uniek en anders. Daarom ga ik altijd uit van jouw persoonlijke situatie en jouw/jullie behoeften. En natuurlijk krijg je van mij veel direct toepasbare tips.

Door het werken met mij in een één-op-één situatie ga je anders denken over jouw kind(eren), jezelf en je familierelaties. Ik oordeel niet en ik lever geen kritiek. Ik help je op een vertrouwelijke manier antwoorden te vinden op je vragen.

Met Meer Balans in Hoogbegaafd Opvoeden coaching pak je alles aan wat met het welbevinden van je hoogbegaafde kind te maken heeft: schoolsituatie, thuissituatie, zijn eigen zelfvertrouwen, jouw manier van opvoeden en jouw zelfvertrouwen als opvoeder.

Wanneer zoek je hulp?

Een aanleiding tot hulp zoeken kan zijn wanneer je het gevoel hebt dat je kind in zijn ontwikkeling bedreigd wordt of omdat je kind niet meer naar school wil. Dit kan ver gaan, tot "liever dood dan naar school". Of misschien ben je verrast dat de leerkracht aangeeft dat je kind een erg laag werktempo heeft en steeds zijn werk niet af heeft. Je kunt dan een tegenstrijdig beeld ervaren tussen je eigen waarneming en die van de leerkracht. Een kind dat lang onder zijn niveau werkt raakt sterk gedemotiveerd en het kost je de grootste moeite om hem weer in beweging te krijgen. Er zijn genoeg hoogbegaafde kinderen die niet eens de middelbare school afmaken.

Het vinden van een oplossing voor zo'n probleem is soms zeer urgent. Vooral als dit probleem je kind ernstig belemmert in zijn functioneren en ontwikkeling (onaangepast gedrag op school, geen vrienden kunnen maken, geen huiswerk kunnen of willen maken, niets meer laten zien op school).

Gelukkig kun je aan al deze situaties iets doen.

Tijdens deze persoonlijke coachingsdag kom je te weten wat je kunt doen en hoe je het kunt doen, zodat je kind weer beter in zijn vel komt te zitten, thuis en op school. Je krijgt onder andere meer zicht op het gedrag van je kind en waar het vandaan komt, hoe je kind op de juiste manier uitgedaagd moet worden op school en thuis, hoe je kind zijn motivatie en interesse in leren terug kan krijgen.

Na deze coaching heb je:

 • meer inzicht in de ontwikkeling van je kind
 • meer kennis over de karakteristieken van hoogbegaafdheid, zoals intensiteit, asynchrone ontwikkeling en hooggevoeligheid
 • een advies over de begeleiding thuis
 • indien gewenst een advies op maat voor school - hoe kan de school je kind uitdagen
 • en je wordt een betere coach voor je kind doordat je meer zicht krijgt op zijn hoogbegaafdheid, wat hem anders maakt en waarom

Het individuele advies wijst je de weg naar oplossingen voor de specifieke problemen die jouw kind belemmeren optimaal te functioneren in de voor hem zo andere wereld.

 • Thuis loopt het op rolletjes

  Je weet wat je kind nodig heeft en op welke manier hoogbegaafde kinderen leren en luisteren. Je kunt effectief grenzen stellen en kun je je kind vaardigheden leren die het nodig heeft voor zijn verdere leven. Je hebt geen strijd en discussies, omdat je nu weet wat je moet doen.

 • Jij bent relaxed

  Je hebt meer achtergrondinformatie over (de oorzaken van) het gedrag van je kind, je kunt hem of haar helpen zichzelf te leren handhaven in de maatschappij. Deze kennis heb je opgedaan tijdens de coaching. Ik ondersteun je bij het proces van verandering.

 • De school weet wat je kind nodig heeft

  De school weet wat je kind nodig heeft, cognitief en ook emotioneel. Ze kunnen nu je kind beter begeleiden bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het onderwijs wordt zodanig aangeboden dat je kind ook daadwerkelijk iets leert en met plezier naar school gaat.

 • Wanneer

  De coaching vindt plaats op afspraak.

 • Locatie

  mijn praktijk: Verlengde Lageweg 19,

  1628 PM Hoorn

Ik wist op gegeven moment niet meer wat ik moest doen met mijn zoon. Hij luisterde niet, was brutaal en ik kon met hem niet praten. Als alleenstaande ouder kon ik niet met iemand praten over de opvoeding. Toen heb ik Renata ingeschakeld. Wat een opluchting! Had ik het eerder gedaan, dacht ik later. Door tips van Renata keerde de rust weer thuis en mijn zoon kwam veel beter in zijn vel te zitten. We hebben een aantal veranderingen moeten doorvoeren, zowel thuis als op school, maar het werkt. Ik ben zo blij.

Marije

Het gaat eindelijk goed met onze dochter. We hebben Renata gebeld toen onze dochter niet meer naar school wilde. We hebben uitgelegd wat er aan de hand was en wat de school deed. Het eerste advies van Renata was: houd haar thuis. Dat was een enorme opluchting voor ons, want we zagen dat ze op school eigenlijk kapot ging, maar durfden haar niet thuis te laten. Na een coachingsdag plus nog een traject van een half jaar gaat het nu lekker met onze dochter. Ze krijgt weer zelfvertrouwen en voelt zich steeds beter. Het had heel anders kunnen gaan als ik toen Renata niet had gebeld.

Petra

Tijdens het gesprek met Renata kreeg ik eerst een enorm schuldgevoel: hadden we het eerder geweten wat we moesten doen! Dan hadden we onze zoon veel ellende bespaard. Renata heeft ons ook daarbij geholpen. Je hebt altijd je best gedaan als ouder, dat kan niemand je verwijten. We hebben zoveel tips gekregen, keurig in een mapje. Ik kijk er regelmatig in om de stappen nog eens door te nemen. Het gaat nu heel goed met onze zoon. Hij zit inmiddels in de tweede klas VWO. Renata, bedankt.

Els en Rob

Vul je gegevens in en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op*:

Het invullen van dit formulier betekent niet dat je ergens aan vast zit. Het betekent alleen dat ik contact met je opneem en dat we samen kijken wat ik voor jou en je kind(eren) kan doen. Pas nadat je akkoord gaat, zal de coaching starten.

* contact binnen twee werkdagen geldt niet tijdens de grote zomervakantie
Ja, ik heb interesse in coaching
dit veld niet invullen s.v.p.