Hoogbegaafd opvoeden in alle rust

zomer 2022 - maar je kunt meedoen met de online training Hoogbegaafde rebel in actie!

Leer in een halve dag hoe je thuis meer rust en structuur krijgt

Loopt je hoofd ook weleens over van alle drukte huis, van niet luisterende kinderen, van (bijna) gemiste afspraken en niet afgemaakt werk? Ouders van hoogbegaafde kinderen ervaren vaak veel stres omdat de opvoeding heel veel van hen eist. Je kunt slapeloze nachten hebben van de situatie op school, je kunt slapeloze nachten hebben omdat je kind niet goed slaapt of in slaap valt, je kunt veel zorgen hebben over de sociale ontwikkeling van je kind of problemen ervaren met grenzen stellen thuis.

Deze training is volgeboekt.

Als je een berichtje stuur, laten we je weten wanneer de training weer plaats vindt.

Leer in een halve dag:

Grenzen

hoe je effectief grenzen kunt stellen

Vaardigheden

hoe je kunt omgaan met uitdagend gedrag

Structuur

hoe je structuur en orde thuis kunt regelen

... en laat je gezin hiervan profiteren

Het is soms fijn als er iemand anders is met wie je jouw zorgen kunt bespreken. Dat kan tijdens deze training. Je krijgt van mij handvatten hoe je thuis de orde kunt regelen en handhaven, hoe je je kind(eren) liefdevol kunt begrenzen en hoe je hen belangrijke vaardigheden leert zodat ze zich ontwikkelen tot competente mensen.

Je hoort misschien op school dat je kind moeite heeft met luisteren of met het buiten spelen of dat het vaak niet goed begrijpt wat de bedoeling is of aan andere kinderen trekt. Het kan zijn dat de leerkracht vindt dat je kind een sociale vaardigheden training nodig heeft.

Maar meestal gaat het om vaardigheden die je kind mist om te kunnen functioneren in een gemiddelde groep. Ik zal je tijdens deze training vertellen hoe je je kind deze vaardigheden leert en je krijgt een schema om dit stapsgewijs te doen. Zo heeft je kind helemaal geen training nodig en kan door jou thuis begeleid worden.

Loop je weleens hier tegen aan?

's ochtends zijn jullie nooit op tijd klaar zonder stemverheffing
het huiswerk van je tiener is nooit of te laat af (en jij wordt daar zenuwachtig van)
het lijkt alsof er niemand naar je luistert thuis
je kind weet nooit waar zijn spullen liggen (en jij moet helpen zoeken)
het lijkt alsof je kind niet weet wat het moet doen (maar weet jij dat wel?)

Deze ervaringen zijn niet vreemd. Ik heb ze zelf vaak genoeg meegemaakt en veel ouders van hoogbegaafde kinderen hebben deze ervaringen dagelijks. Ik heb er een paar oplossingen voor gevonden die werken. Deze oplossingen wil ik graag met je delen tijdens de training.

Wat ga je bereiken tijdens deze training?

Je weet dat er iets moet veranderen, dat het niet goed is voor jezelf en de relatie met je kind als het zo doorgaat.

Maar... het lukt je niet allen. Dat hoeft ook niet, want je kunt leren van mijn ervaringen en kennis.

Hard werken

Ook na de tips en tools van deze dag zal het hard werken blijven om je hoogbegaafde kinderen zo evenwichtig mogelijk op te voeden. Maar je zult nu de handvatten kunnen gebruiken die je van mij krijgt en je zult steun hebben aan de medecursisten, die ook ouders zijn van een hoogbegaafd kind.

Aan de slag!

Je krijgt van mij een stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt thuis. Het stappenplan gaat over:

Stap 1 - liefdevol grenzen stellen

Bij liefdevol grenzen stellen gaat het om duidelijkheid bieden en afspraken maken met je kind. Je houdt rekening met zijn autonomie en respecteert zijn mening. Je krijgt van mij tips hoe je dit kunt bereiken.

Stap 2 - je kind vaardigheden aanleren

Hoogbegaafde kinderen ontbreekt het vaak aan belangrijke vaardigheden om hun doel te bereiken. Zelfregulatie is waar je uiteindelijk op uit wilt komen. Maar dit gaat niet vanzelf. We bespreken welke vaardigheden je kind nodig heeft en hoe je deze kunt trainen.

Stap 3 - omgaan met uitdagend gedrag

Straffen, belonen, lijstjes, stickers… het helpt allemaal niets. Je kind moet leren hoe hij zich moet gedragen in verschillende omstandigheden en wat van hem verwacht wordt en waarom. Je hoort van mij hoe je dit kunt aanpakken.

Stap 4 - aanpassing op school

Je kind heeft vaardigheden nodig zodat het om kan gaan met zichzelf en zijn omgeving. Daar hoort ook school bij. Maar zonder de betrokkenheid van school gaat het moeizamer. Daarom is de betrokkenheid van leerkracht of docent belangrijk.

Wanneer en waar

De training wordt gegeven op een prachtige locatie in Beets (gemeente Edam-Volendam), inclusief een heerlijke lunch.

Waar:

Het Venster op Waterland

Beets 15, 1475 JB Beets

Wanneer:

Vrijdag in 2022

Tijd:

10.00 tot 15.30 uur

Wat krijg je bij de training:

Tijdens de training maak je aantekeningen in een handout, die je ook mee naar huis neemt. Daarin staan ook alle tips en overzichten die je nodig hebt. Je krijgt van mij de training Zorg zelf voor jouw succes! t.w.v. 87,00 euro gratis, zodat je nog beter je kind kunt helpen naar zijn zelfredzaamheid.

Bovendien ontvang je ook mijn publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet, t.w.v. 37 euro, waarin je kunt lezen over het versnellen, onderwijsaanpassing en hoe dit praktisch op school geregeld kan worden.

Handout

Lunch

Thuistraining voor je kind

Publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet

Jouw investering

Deze training kost EUR 367,00 als je alleen komt en EUR 587,00 voor twee personen (EUR 120,00 voor de tweede deelnemer die met je meekomt). De extra's worden eenmaal uitgedeeld!

Als er iets misgaat tijdens de bestelling, geen paniek, het internet doet soms rare dingen :). Stuur mij dan een e-mail en ik neem contact met je op.

Als je nog vragen hebt, stuur mij een e-mail en laat me weten hoe ik je kan helpen.

Belangrijk: Wat gebeurt er zodra je op de bestelknop klikt: je gaat naar een speciale pagina waar je de bestelling ziet. Klik dan op ‘Afrekenen’. Vul jouw gegevens in en kies de betaalmethode. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je een e-mail van mij met alle gegevens van de training.

Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

© Copyright IEKU Advies.  All Rights Reserved.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ok
Page Created with OptimizePress