Hoogbegaafde meisjes onzichtbaar in de klas

Vrijdag 26 november 2021

Live workshop over behoeftes, begeleiding en onderwijs.

Hoe herken je hoogbegaafde meisjes en welke begeleiding hebben ze nodig?

Hoogbegaafde meisjes betalen soms een hoge prijs voor hun talent omdat ze anders behandeld worden door hun (mannelijke) klasgenoten. Misschien ervaren ze ook dat hoogbegaafde jongens meer aangemoedigd worden om te presteren dan meisjes. Soms weten meisjes niet eens dat ze hoogbegaafd zijn, ze weten alleen dat ze anders zijn en soms voelen ze zich raar of alsof er iets niet in orde is met hen.

Hoogbegaafde meisjes hebben vaak te maken met sociale druk, die de oorzaak kan zijn van het verwisselen van prioriteiten. In een goedkeurende omgeving hadden ze zich misschien vrij gevoeld om zichzelf te zijn en door te gaan met hun interesses in alle onderwerpen die hen boeien. Op school is het vaak zo dat door het verlangen naar vrienden, de tegenzin om op te vallen, de angst voor spot en de behoefte om geaccepteerd te worden hoogbegaafde meisjes aangespoord worden hun capaciteiten gemiddeld te laten lijken of zelfs als niet bestaand.

Drie belangrijkste punten die je gaat leren:

Wie zijn ze?

Waarin zijn hoogbegaafde meisjes anders dan hoogbegaafde jongens

Hoe weten ze wie ze zijn?

Hoe wordt het potentieel zichtbaar en hoe worden hoogbegaafde meisjes zichzelf

Wat hebben ze nodig?

Over begeleiding thuis en op school

Wat vonden eerdere deelnemers:

Ontzettend bedankt voor het geven van de workshop afgelopen zaterdag. Er ging weer een wereld voor mij open. Ook was het fijn om eens met gelijkgestemden te zijn en bevestiging te horen. Ook het stukje waar ik zelf nooit in gezien ben (de dromer op school die niets zou kunnen) daar zit nog wel een stukje voor mezelf om mee aan de slag te gaan. Aanstaande donderdag hebben we een gesprek bij onze jongste dochter en ik hoop dat ik nu genoeg handvatten heb om dit gesprek aan te kunnen!
Bedankt voor alle informatie!

Marieke


Ik heb vandaag veel geleerd. Sommige dingen wist ik wel, maar ik was mij er niet van bewust dat de omgeving zoveel impact heeft op onze dochter. Ik ga het nu anders aanpakken en ik ga mij aanmelden voor het online programma omdat ik het gevoel heb dat we nog veel meer kunnen veranderen. Bedankt!

Karin

moeder en leerkracht

Leer van mijn ervaringen als moeder en specialist en leer van elkaar!

positief hoogbegaafd podcast

Wanneer en waar

Deze workshop wordt gegeven op een prachtige locatie in Beets (gemeente Edam-Volendam). Koffie en thee zijn aanwezig,

Je ontvangt gratis de publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet (t.w.v. 37 euro).

Waar:

Het Venster op Waterland

Beets 15, 1475 JB Beets

Wanneer:

Vrijdag 26 november 2021

Tijd:

10.00 tot 13.00 uur

Jouw investering

Deze workshop kost 147 euro (incl. BTW)

Als er iets misgaat tijdens de bestelling, geen paniek, het internet doet soms rare dingen :). Stuur mij dan een e-mail en ik neem contact met je op.

Als je nog vragen hebt, stuur mij een e-mail en laat me weten hoe ik je kan helpen.

Belangrijk: Wat gebeurt er zodra je op de bestelknop klikt: je gaat naar een speciale pagina waar je de bestelling ziet. Klik dan op ‘Afrekenen’. Vul jouw gegevens in en kies de betaalmethode. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je een e-mail van mij met alle gegevens van de training.

Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Wees jezelf - Renata Hamsikova blog

© Copyright IEKU Advies.  All Rights Reserved.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ok
Page Created with OptimizePress