Episode 51

Leven vanuit angst of liefde?

Hoogbegaafde kinderen moet geleerd worden voor zichzelf te kiezen!

Doordat je niet trouw aan jezelf bent, doordat je continu over je grenzen gaat en anderen over je grenzen laat gaan, doordat je vanuit een aanpassing leeft word je ziek. Of het nu lichamelijk ziek is of psychisch. En het gaat nog verder: je wordt niet alleen ziek wat zichtbaar of meetbaar is, je verliest je ZELF en dat kan desastreuze gevolgen hebben. Je verliest je identiteit en je persoonlijke vrijheid.

Het is daarom cruciaal dat je als een ouder van hoogbegaafd kind dit beseft en ervoor zorgt dat je kind je kind blijft! Dat het ten allen tijde trouw aan zichzelf blijft, zichzelf niet verloochent en dat het alleen vanuit zijn ziel leeft. Dat is je enige taak in feite. Want door hiervoor te zorgen, zorg je tevens voor een veilige omgeving waar je kind zich kan ontwikkelen.

Het kan betekenen dat niet alle plekken geschikt zijn, ook schoolplekken en dat je leert en je kind het vervolgens ook leert om vanuit eigenwaarde te leven en alle keuzes daarop baseren.

Mijn boek The Light In You gaat over vrij zijn en over liefde. Vanuit liefde leven is het mooiste wat je kunt ervaren, want dat maakt je vrij. Het boek kan een inspiratie voor je zijn. Door af en toe er doorheen te bladeren en een paar gedichten lezen blijf je je eraan herinnerd dat vanuit je hart leven de enige optie is.


Dit is deel derde van een 3-delige serie over mijn boek, de eerste deel kun je hier beluisteren

Deze podcast is ook als video te zien op https://www.youtube.com/@hoogbegaafderebel/videos

Je kunt het boek bestellen op mijn tweede website https://renatahamsikova.com/ of via je boekhandel.

De opbrengst van het boek schenk ik volledig naar een goed doel, namelijk The Jane Goodall Institute. Het verhaal hierover kun je ook op mijn website lezen!

Tot snel!

Groet, Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

Where the Eagles Fly

Een nieuwe live masterclass, bestaande uit drie hele dagen waar je vaardigheden 2.0 voor een hoogbegaafde rebel leert. Het is voor mensen die niet meer zichzelf moeten overtuigen dat ze hoogbegaafd zijn. Het is voor volwassenen die al vanuit hun kern leven en op weg meer inspiratie en input willen, zodat ze verder blijven lopen. De weg is oneindig 🙂

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Kijk en leer in je eigen tempo en in je eigen tijd, vanuit je eigen plek.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress