nieuwe inspiratie

MAATWERK IS GEEN LUXE

over onderwijs aan uitzonderlijk begaafde kinderen

door renata hamsikova

vrijdag 27 januari 2023

Waar gaan we het over hebben:

Wie zijn uitzonderlijk begaafde kinderen (145+ IQ). Wat hebben deze kinderen nodig?
Hoe leren uitzonderlijk begaafde kinderen en wat gebeurt er als hun leer- en ontwikkelingsbehoeftes niet serieus worden genomen.
Ik presenteer tijdens deze dag voor het eerste FLUÏDE MODEL UITZONDERLIJKE BEGAAFDHEID.
De mate van mentale aanpassing en hoe te voorkomen dat deze kinderen zichzelf verliezen.
Wat moet je als ouder doen, zodat je kind zich ontwikkelt tot een evenwichtige volwassene.
Wat is op school nodig zodat uitzonderlijk begaafde leerlingen niet uitvallen.

Vrijdag 23 september had ik deelgenomen aan de masterclass waar Renata  vol passie vertelde over lagen van begeleiding die moeten plaatsvinden nog voordat er op school iets aangepast wordt. Dat je als ouder verantwoordelijk bent voor de basis. En dat je je kind leert zichzelf te durven zijn, door zelf een voorbeeld te zijn. 

Daarnaast heeft het kind recht op verbinding, herkenning, wederkerigheid, waardevol contact en zingeving, iedere dag! Zorg ervoor dat je je niet identificeert met het onderwijssysteem of afhankelijk wordt van de situatie. Maar blijf het observeren, als toeschouwer, dan blijf je ook als ouder wie je bent. En, er is áltijd een plan B!

Ik kan intens genieten van de taal die Renata gebruikt om haar visie kracht bij te zetten. Het was een inspirerende en leerzame ochtend.

Daphne Vis

Bureaubegaafd

Fluïde model uitzonderlijke begaafdheid

Tijdens deze bijeenkomst zal ik voor het eerst mijn nieuwe model uitzonderlijke begaafdheid presenteren en aan je uitleggen hoe je het kunt inzetten voor begeleiding van je kind.

(auteursrechten van toepassing)

Reserveer je plaats

147 euro


Prijs per  persoon

Je gaat na klik betalen via shopping-cart

Renata Hamsikova

Renata Hamsikova

Oprichter IEKU Advies

Hallo. Een korte introductie als je mij nog niet kent. Ik ben ruim 15 jaar betrokken bij hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen. Inmiddels door veel ervaring met scholen, kinderen en ouders en wat werkt en niet werkt heb ik veel ervaring opgedaan. Als resultaat heb ik een eigen visie op het onderwijs aan uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen en heb hiervoor een model ontwikkeld. Dit is de basis voor maatwerk, waarbij het individu centraal staat. Meer kun je hier lezen.

VRIJDAG 27 januari 2023 van 10.00 tot 13.00 uur

Maatwerk is geen luxe


De Hartelijke Huiskamer

We ontmoeten elkaar bij de Hartelijke Huiskamer in Zwaag (gemeente Hoorn, Noord-Holland). Koffie, thee, schrijfwaren en schrift zijn inbegrepen.

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op:

Spaces are limited! Reserve your spot now

Enter your email to save your place on the free training

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close