Mom's Little Geek

Vrijdag 4 februari 2022

Leer in een dag over de behoeftes van je jonge hoogbegaafde kind (0 tot 6 jaar)


Is je peuter of kleuter hoogbegaafd? Misschien weet je het nog niet zeker omdat je kind (nog) niet getest is. Maar waarschijnlijk heb je al het vermoeden. Jouw kind is anders, speelt anders, stelt andere vragen en op de peuterspeelzaal hebben ze misschien opgemerkt dat hij of zij "anders" is. Hoe dan ook, getest of niet, als ouder kun je het beste afgaan op je gevoel en dat ook volgen, ongeacht wat de omgeving vindt. Tijdens deze master class over hoogbegaafde peuters en kleuters leer je meer over de kenmerken, gedragingen en behoeften van je kind. Bovendien kom je in contact met andere ouders en kun je ervaringen uitwisselen.

Hebben hoogbegaafde peuters en kleuters speciale behoeften?

Natuurlijk. Een van de belangrijkste aspecten van deze kinderen zijn de consequenties van de asynchrone ontwikkeling. De hoogbegaafde kleuter kan praten over planeten en de zwaartekracht aan een kant en aan de andere kant weigert hij zijn groeten op te eten of kan hij de veters niet strikken! Dit heeft te maken met zijn asynchrone ontwikkeling.

Als de ontwikkelingsvoorsprong van je hoogbegaafde peuter of kleuter groot is, kan je kind moeilijk aansluiting vinden tussen de leeftijdgenoten. Dat kan tot frustratie leiden, ruzies, gevoel van afwijzing en onbegrip van volwassenen (leidsters, leerkrachten, andere ouders).

Zie je dat je kind:

Het is niet vreemd dat je aan jezelf en jouw oordeel gaat twijfelen. Je denkt misschien "Zie ik het verkeerd? Het is mijn eerste kind, ik heb nog niet genoeg ervaring met kinderen. De leidsters/juffen zullen het wel beter weten." Het is dan niet gemakkelijk om positief te blijven en je kind dag in dag uit op de juiste manier te steunen. Zeker als je telkens van de school te horen krijgt dat je kleuter toch niets laat zien en dat ze niet van plan zijn ander werk aan te leveren. Eerst zien dan geloven, is helaas meestal het devies van school en leerkrachten.

De master class beantwoordt de volgende vragen:

De onderwerpen die ik tijdens deze master class bespreek kunnen je helpen je kind beter te begrijpen. Ouders van hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak geïsoleerd en/of gefrustreerd over de beperkingen die ze in het onderwijs aantreffen. Tijdens deze master class vind je een gemene deler, aanmoediging en opheldering door te delen en communiceren met mij (ook ouder van twee hoogbegaafde kinderen) en met andere ouders.

hoogbegaafd is ook normaal

Je leert:

OVER HOOGBEGAAFDHEID

Is je kind hoogbegaafd? En wat moet je als ouder weten?

OVER OPVOEDEN

Hoogbegaafd opvoeden, wat houdt dat in?

OVER JEZELF WORDEN

Jij als advocaat en onderhandelaar?

Wat ga je bereiken tijdens deze master class?

Je leert waar je op moet letten om te ontdekken of jouw jonge kind hoogbegaafd is. Verder gaan we uitgebreid in op de karakteristieken van hoogbegaafdheid, wat maakt iemand hoogbegaafd (het zijn geen hoge cijfers op school!) en hoe jij als ouder kunt omgaan met deze karakteristieken en hoe je nu en later je kind daarin kunt begeleiden.

Voed je hoogbegaafde kinderen anders op? Deze vraag krijg ik regelmatig van ouders die net weten of vermoeden dat hun kind hoogbegaafd is. En omdat hoogbegaafde kinderen toch andere behoeftes en opvoedregels nodig hebben, is het essentieel te weten welke. Alleen dan kun je je kind veiligheid bieden, vertrouwen en een kans voor een optimale ontwikkeling.

Moet je wel of niet vertellen dat je kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft en dat het misschien hoogbegaafd is? Je bent bang voor onbegrip en voor het labelen van je kind maar je voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit en wil het toch bespreken. Tijdens de master class hoor je hoe je dit handig kunt aanpakken.

Wanneer en waar

De training wordt gegeven op een prachtige locatie in Beets (gemeente Edam-Volendam), inclusief een heerlijke lunch.

Waar:

Het Venster op Waterland

Beets 15, 1475 JB Beets

Wanneer:

Vrijdag 4 februari 2022

Tijd:

10.00 tot 16.00 uur

Wat krijg je bij de training:

Tijdens de training maak je aantekeningen in een handout, die je ook mee naar huis neemt. Daarin staan ook alle tips en overzichten die je nodig hebt.

Daarnaast krijg je toegang tot een afgeschermde download pagina op mijn website waar je verschillende sheets en signaleringslijsten kunt downloaden.

Je ontvang mijn publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet, t.w.v. 37 euro, waarin je kunt lezen over het versnellen, onderwijsaanpassing en hoe dit praktisch op school geregeld kan worden.

Handout

Lunch

Sheets en signaleringslijsten

Publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet

Jouw investering

Deze training kost EUR 365,00 als je alleen komt en EUR 485,00 voor twee personen (EUR 120,00 voor de tweede deelnemer die met je meekomt). De extra's worden eenmaal uitgedeeld!

Als er iets misgaat tijdens de bestelling, geen paniek, het internet doet soms rare dingen :). Stuur mij dan een e-mail en ik neem contact met je op.

Als je nog vragen hebt, stuur mij een e-mail en laat me weten hoe ik je kan helpen.

Belangrijk: Wat gebeurt er zodra je op de bestelknop klikt: je gaat naar een speciale pagina waar je de bestelling ziet. Klik dan op ‘Afrekenen’. Vul jouw gegevens in en kies de betaalmethode. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je een e-mail van mij met alle gegevens van de training.

Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

© Copyright IEKU Advies.  All Rights Reserved.

Schrijf je in voor de gratis brochure:

Begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen

Gratis informatie over begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen. Advies, inspiratie en liefdevolle en soms stevige, motiverende inzichten!
JA ik wil de brochure!
(uitschrijven kan altijd)
close-link
Klik
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ok
Page Created with OptimizePress