Over onderwijs aan uitzonderlijk begaafde kinderen

Onderwijsaanpassing, gesprekken, breed overleg, verdiepen, verrijken, compacten, plusklas... al die woorden. Je hebt ze zeker vaak gehoord als je een uitzonderlijk begaafd kind hebt. Iedereen wil van alles doen en niemand begrijpt eigenlijk wat je kind nodig heeft. En dat is logisch. Ouders laten zich bang maken door instanties, door scholen, bang voor een melding, bang voor uitsluiting van hun kind...
Het moet anders! In deze masterclass vertel ik je wat er mis is en hoe het anders moet. Er is een belangrijke formule:

uitzonderlijk begaafd = autonoom + extreem intelligent + extreem sensitief + intens

Net als alle andere mensen (of diersoorten) heb je recht op je eigen ontwikkeling, vanuit specifieke behoeftes en voorkeuren. Dat is je geboorterecht: worden wie je wilt zijn.

Dat zal leiden tot zelfsturende, zelfstandige, autonome, authentieke mensen, die durven te zijn wie ze zijn.

En alleen mensen die weten hoe het is, kunnen je vertellen hoe je jezelf wordt en hoe je kunt leven.

Deze masterclass is de basis voor je verdere ontwikkeling als ouder of professional, omdat het nodig is dat je eerst de essentie van uitzonderlijke begaafdheid en hoe te leven begrijpt, zodat je niet in rondjes blijft draaien. Wil je van de rotonde af? Wil je stoppen met eindeloze overleggen en bang zijn voor de toekomst van je kind?

Kijk dan naar deze masterclass! Het vervolg hierop kun je live meemaken tijdens de masterclass Fluïde model voor fluïde bestaan.

Wat leer je tijdens deze masterclass:

Deze module bestaat uit een live opgenomen masterclass in twee afleveringen, iedere duurt ruim één uur. Je leert meer over de volgende zaken:


Wie zijn uitzonderlijk begaafde kinderen (145+ IQ). Wat hebben deze kinderen nodig.
Hoe leren uitzonderlijk begaafde kinderen en wat gebeurt er als hun leer- en ontwikkelingsbehoeftes niet serieus worden genomen.
De mate van mentale aanpassing en hoe te voorkomen dat deze kinderen zichzelf verliezen.
Wat moet je als ouder doen, zodat je kind zich ontwikkelt tot een evenwichtige volwassene.
Wat is op school nodig zodat uitzonderlijk begaafde leerlingen niet uitvallen in het leven (5 dagen naar school is meestal geen optie)
In het klasje zitten, 5 dagen per week is meestal niet haalbaar, wat dan wel. De behoeftes van het kind zijn leidend en de wetgeving maakt het mogelijk.

Wat is maatwerk eigenlijk?

Je hebt misschien al veel gehoord over onderwijsaanpassing, passend onderwijs, versnellen, verrijken, verdiepen... Ik kan je uit ervaring (als ouder en als professional) vertellen, dat geen van alle goed werkt, tenzij er naar de behoeftes van het kind gekeken wordt. Voor de hand liggend, zou je denken en veel scholen zeggen ook dat ze "naar het kind kijken" en ook dat klopt niet. Dat "begrijpen" en "kijken" en "aanpassen" leidt namelijk zelden tot een positief welbevinden van het kind. Waarom? Omdat alle benadering VANUIT HET GEMIDDELDE plaatsvindt. Leerkrachten doen hun best, met de beste bedoelingen. Zij leven echter het leven van je kind niet en ze verhouden zich tot de wereld anders dan een uitzonderlijk begaafde. De werkelijke behoeftes van uitzonderlijk begaafde mensen zijn niet bekend bij de mainstream. Dat heb je inmiddels misschien door. Het is niet erg, je kunt niet verwachten dat je begrepen wordt, maar wat wel erg is als je zelf niet weet hoe je je leven kunt leiden. Uitzonderlijk begaafde kiinderen ervaren exact dat: ze weten niet hoe ze hun leven kunnen leiden, omdat ze levens van anderen nadoen...

Als je werkelijk vrij wilt zijn en je autonomie gebruiken, vanuit je hart leven en authentiek durft te zijn, heb je vaardigheden nodig en een leerplan dat bij jou past. Maatwerk is geen luxe, het is een NOODZAAK. Omdat je anders kinderen uitsluit en hun behoeftes negeert. Je zet een mens op een zijspoor, omdat je wilt dat hij zich aan jouw denk- en gevoelswereld aanpast. Dat is fout. Hoe je dit goed kunt doen en hoe je vanuit het individu het kind kunt begeleiden en waar je daarbij op moet letten, daar heb ik het in deze master class over. En je zult na afloop merken, dat maatwerk inderdaad geen luxe is. Het zet je aan tot een verandering! Durf je dat aan?

Krachtig

In de masterclass vertelt Renata vol passie over lagen van begeleiding die moeten plaatsvinden nog voordat er op school iets aangepast wordt. Dat je als ouder verantwoordelijk bent voor de basis. En dat je je kind leert zichzelf te durven zijn, door zelf een voorbeeld te zijn.

Daarnaast heeft het kind recht op verbinding, herkenning, wederkerigheid, waardevol contact en zingeving, iedere dag! Zorg ervoor dat je je niet identificeert met het onderwijssysteem of afhankelijk wordt van de situatie. Maar blijf het observeren, als toeschouwer, dan blijf je ook als ouder wie je bent. En, er is áltijd een plan B!

Ik kan intens genieten van de taal die Renata gebruikt om haar visie kracht bij te zetten. Het was een inspirerende en leerzame ochtend.

Daphne Vis, Bureau Begaafd

Het belangrijkste wat je je kind kunt geven is zijn eigen identiteit.

PRIJS 125.00 EURO

MAATWERK IS GEEN LUXE ONLINE

twee video's met totaal ruim 2 uur aan inhoud
inzichten over wat uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen werkelijk nodig hebben
inzichten waarom de standaard aanpak niet werkt
input over wat werkelijk nodig is voor een onafhankelijke ontwikkeling van de mens
een aantal te downloaden sheets

Vragen en antwoorden

Wat gebeurt er nadat de betaling is gedaan?

Nadat je via de shoppingcart hebt afgerekend, ontvang je een e-mail met een bevestiging en de inlog gegevens. Om de module te kunnen volgen heb je namelijk een wachtwoord nodig. Bewaar dit goed en deel het niet met iedereen. Als je vragen hebt na afloop en als je behoefte hebt aan een adviesgesprek of anders, neem gerust contact met mij op (door een mail te sturen naar mijn assistente Jessica) en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Als er tijdens het afrekenen iets misgaat of als je geen mail met link ontvangt, kun je met mij contact opnemen. Kijk bij een afwezige mail eerst in je spam, want dat gebeurt wel vaker dat er een mail in de spambox belandt.

Ik heb al veel over hoogbegaafdheid en uitzonderlijke begaafdheid  gelezen. Zal ik hier echt nog niets aan hebben?

Een goede vraag. Ik heb ook enorm veel gelezen en geleerd over hoogbegaafdheid, maar toch leer ik iedere dag weer iets nieuws. Niet per se over hoogbegaafdheid. maar vooral over vaardigheden die je weerbaar en onafhankelijk maken.

Als je veel leest, krijg je veel informatie, maar dan zit je dan. Zonder een plan en tips voor je eigen gezin en je kind(eren). Er zijn genoeg algemene boeken die over algemene dingen gaan. Deze module richt zich niet op executieve vaardigheden in zijn algemeenheid maar op vaardigheden specifiek voor hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde mensen.

Ik ben een leerkracht, heb ik dan ook iets aan deze module?

Als leerkracht heb je zeker iets aan deze module. Je krijgt meer inzicht in wat hoogbegaafde leerlingen nodig hebben en waarom het soms niet lukt om onderwijs goed aan te passen. Aan de hand van de inhoud van deze module kun je een plan maken en de leerling verder helpen. Besef wel dat uitzonderlijk begaafde leerlingen soms echt een andere aanpak hebben en dat die op school vaak niet geboden kan worden, vandaar maatwerk.

Krijg ik een korting als ik meerdere modules afneem?

Mijn antwoord op deze vraag is simpel: nee. Ik doe niet aan twee voor de prijs van een mentaliteit, omdat ik achter de inhoud van mijn trainingen en cursussen sta en omdat het vaak om unieke content gaat.

Wil je meer verdieping?

Tijdens de live masterclass Fluïde model voor fluïde bestaan ga ik met je de verdieping in en we zullen een opzet maken voor een leer- c.q. leefplan voor je kind of leerling. Deze benadering is overigens ook voor je leven van toepassing, dus ook voor een plan voor een volwassene!

Wat je verder kunt doen

ONLINE

Als je in je eigen tempo en omgeving wilt leren of als je niet in de gelegenheid bent om persoonlijk naar een dag te komen, heb ik voor je modules en complete cursussen die je zelfstandig kunt volgen.

LIVE

Tijdens het schooljaar kun je meedoen aan diverse inspiratiedagen en trainingen. Kijk in de agenda en doe mee, want je krijgt veel input en je kunt vragen aan mij stellen. Tot snel!

BOEKEN

Mijn laatste boek Intens, authentiek en vrij met ruim 400 pagina's is voor vele mensen een life changer geworden. Kijk hier naar nog meer publicaties.

iets te vragen?

Als je vragen hebt over deze module of andere zaken, stuur mij gerust een e-mail via de assistente. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.