Renata Hamsikova

op weg naar verandering

Werk met mij samen

Een overzicht van de mogelijkheden


Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders dan gemiddeld begaafde kinderen, soms zelfs behoorlijk anders. Ouders vechten vaak jaren voor passende begeleiding en onderwijs. Niet beseffende, dat de oplossing voor het grijpen ligt.

Ik wil je helpen het leven van jezelf en die van je kind op orde te krijgen: rustiger, zekerder, met een doel, met een plan. Hoe? Met inzichten, meedenken, bijsturen, praktische tips en vooral met aanmoediging. Je kunt profiteren van mijn jarenlange ervaring en kennis.

Ik sta aan je kant en wil niets liever dan dat jij en je kind vrij en onafhankelijk leven.

Hoogbegaafde kinderen wordt vanaf dag één dat ze in een groepje komen geleerd zich aan te passen en zich te schikken. Hierdoor worden ze op den duur letterlijk ziek en kunnen niet in een groep veilig functioneren. Dit kan zeker anders en ik laat je zien hoe!

We gaan samen op ontdekking, ik help je te ontdekken wie je bent en hoe je je kind kunt leren zichzelf te zijn en blijven. Alleen op die manier kun je namelijk gelukkig zijn en je veilig ontwikkelen tot een persoon wie je wilt zijn.

MASTERMINDS

Master your mind with a mastermind

Je kunt lid worden van een van de mastermind groepen. Op dit moment is er een groep voor ouders van uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers waarbij we een keer per maand via een video call samenkomen. Je kunt dan relevante inhoud verwachten plus de mogelijkheid om je vragen te stellen en input te delen. Zo heb je maandelijks een plek om te sparren en feedback te krijgen, van mij en ook van andere deelnemers.

verandering hoogbegaafd opvoeden

inspiratie met een groep live

live events en trainingen

Stap-voor-stap leren en geïnspireerd worden zijn twee punten die belangrijk zijn als je iets in je leven wilt veranderen. Bij die stappen geef ik je input en aanmoediging. Ik heb zelf meegemaakt hoe het is als je kind geen passend onderwijs krijgt of als het door de omgeving niet begrepen wordt en zich ongelukkig voelt. Ik heb ook meegemaakt hoe het voelt als je je persoonlijk ontwikkelt, als volwassene en als je voorgoed wilt afrekenen met oude overtuigingen en conditionering en in je kracht wilt komen te staan. Daarom: doe mee en kom vooruit!

zelf leren online

Online trainingen

Ik kan mij voorstellen dat je niet altijd in de gelegenheid bent live mee te doen aan events of trainingen of dat je in je eigen tempo wilt leren, nadenken en op de onderwerpen nog eens terugkomen. Dat kan met de online cursussen. Ze zijn of helemaal zelfstandig te volgen of met video-sessies waarbij je vragen kunt stellen. Kijk bij de afzonderlijke trainingen hoe ze zijn samengesteld.

online trainingen IEKU
Hoogbegaafd-kind-verveelt-zich-thuis-klas

verandering op school

didactisch onderzoek


Verveelt je kind zich op school of het laat niet zien wat het kan? Waarschijnlijk is het onderwijs niet op zijn niveau. Het leert niet te leren en ontwikkelt niet de juiste (studie)vaardigheden met alle gevolgen van dien op de middelbare school. Met een didactisch onderzoek kijken we welke onderwijsaanpassing en benadering je kind nodig heeft.

als Volwassene in je kracht

vind jezelf terug Coaching voor volwassenen

Uitzonderlijk begaafde mensen - die vaak niet eens weten dat ze uitzonderlijk begaafd zijn - lopen soms jaren tegen vage, niet goed definieerbare klachten of problemen aan en zoeken naar hulp. Zonder resultaat. Het kan zijn dat je je anders zijn verbindt met "vreemd" zijn of dat je er voor jezelf een andere verklaring aan hebt gegeven. Alles, behalve te durven benoemen wie je bent... Ik kan je helpen in de zoektocht naar jezelf, je innerlijke kind, je krachtige kern, je ZELF. Weet je niet zeker of je hoogbegaafd bent? Geeft niet, als je het vermoeden hebt, of als iemand in je omgeving het denkt, is dat het onderzoeken waard... Stuur mij een mail en we zien wel, stap-voor-stap 🙂

Waarom doe ik wat ik doe?

Door ervaringen in mijn leven en ervaringen met mijn kinderen weet ik al te goed hoe het is om anders te zijn. Ik weet hoe het is om vanuit je authenticiteit en je hart te leven. De vaardigheden en inzichten die ervoor nodig zijn wil ik met je delen. Daarnaast weet ik vanuit mijn ervaring met het onderwijssysteem hoe moeilijk het soms is om een passende oplossing te vinden. Maar: je bent niet afhankelijk van anderen. Nooit. Hoe het anders kan, hoe je als uitzonderlijk begaafde zich niet hoeft te conformeren aan het gemiddelde, dat wil ik mensen leren. Mijn drijfveer is om mensen te inspireren en handvatten aan te reiken om authentiek en helemaal zichzelf te durven zijn, om zelfredzaam, zelfsturend en vrij te leven, met respect voor het geheel. Om een hoogbegaafde rebel te zijn. Alleen dan kunnen we bijdragen aan een globale verandering.

Mijn aanpak werkt

Mijn aanpak werkt als:

Je werkelijk iets wilt veranderen in je leven
Je bereid bent ongemakkelijke vragen te beantwoorden
Je out of the box denkt
Je niet een snelle fix zoekt
Je bereid bent diep te graven indien nodig, om te breken met oude overtuigingen

Mijn aanpak werkt niet als:

Je alleen een feel good gevoel zoekt
Je niet van een "ja maar" manier van denken afstapt
Je niet bereid bent te onderzoeken welke blokkades er zijn
Je te bang bent om jezelf tegen te komen (maar dan denk ik dat je mij zeker moet mailen)

Wil je alvast beginnen met een verandering?

Je kunt beginnen door de gratis e-boeken en brochures te aanvragen met inzichten voor jezelf en/of je kind.

Blijf verbonden

Heb je vragen over diensten of uitzonderlijke begaafdheid? Neem dan contact met mij op! Op deze pagina lees je hoe.

REGISTER YOUR SPOT NOW

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Not sure?

Book your free consultation

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close