Renata Hamsikova

op weg naar verandering

Werk met mij samen

Een overzicht van de mogelijkheden


Uitzonderlijk begaafde mensen zijn anders dan gemiddeld begaafde mensen, soms zelfs behoorlijk anders. Ouders vechten vaak jaren voor passende begeleiding en onderwijs. Niet beseffende, dat de oplossing voor het grijpen ligt. Volwassenen kampen met depressies en burn-outs en niemand kan er de vinger op leggen waar het hem nou in zit...

Ik wil je helpen het leven van jezelf en die van je kind op orde te krijgen: rustiger, zekerder, met een doel, met een plan. Hoe? Met inzichten, meedenken, bijsturen, praktische tips en vooral met aanmoediging. Je kunt profiteren van mijn jarenlange ervaring en kennis, van het feit dat ik ook redelijk intelligent ben en een ervaringsdeskundige als persoon en als ouder.

Ik sta aan je kant en wil niets liever dan dat jij en je kind vrij en onafhankelijk leven.

Hoogbegaafde kinderen wordt vanaf dag één dat ze in een groepje komen geleerd zich aan te passen en zich te schikken. Hierdoor worden ze op den duur letterlijk ziek en kunnen niet in een groep veilig functioneren. Dit kan zeker anders en ik laat je zien hoe!

We gaan samen op ontdekking, ik help je te ontdekken wie je bent en hoe je weer jezelf wordt en/of hoe je je kind kunt leren zichzelf te zijn en blijven. Alleen op die manier ben je namelijk gelukkig en ontwikkel je veilig tot een persoon wie je wilt zijn.

verandering hoogbegaafd opvoeden

inspiratie met een groep live

live events en trainingen

Stap-voor-stap leren en geïnspireerd worden zijn twee punten die belangrijk zijn als je iets in je leven wilt veranderen. Bij die stappen geef ik je input en aanmoediging. Ik heb zelf meegemaakt hoe het is als je kind geen passend onderwijs krijgt of als het door de omgeving niet begrepen wordt en zich ongelukkig voelt. Ik heb ook meegemaakt hoe het voelt als je je persoonlijk ontwikkelt, als volwassene en als je voorgoed wilt afrekenen met oude overtuigingen en conditionering en in je kracht wilt komen te staan. Daarom: doe mee en kom vooruit!

zelf leren online

Online trainingen

Ik kan mij voorstellen dat je niet altijd in de gelegenheid bent live mee te doen aan events of trainingen of dat je in je eigen tempo wilt leren, nadenken en op de onderwerpen nog eens terugkomen. Dat kan met de online cursussen. Ze zijn of helemaal zelfstandig te volgen of met video-sessies waarbij je vragen kunt stellen. Kijk bij de afzonderlijke trainingen hoe ze zijn samengesteld.

online trainingen IEKU

Ouder zijn is een roeping

hoogbegaafde rebel voedt op oudercoaching

Opvoeden van hoogbegaafde kinderen is een roeping. Ik overdrijf niet als ik zeg dat je niet alleen de taak hebt de mens die je op deze wereld hebt gebracht zo goed mogelijk op te voeden, zodat hij zelfsturend en zelfredzaam kan functioneren, terwijl hij volledig en onvoorwaardelijk trouw aan zichzelf blijft, maar je hebt ook de taak om door de opvoeding en door persoonlijke ontwikkeling van jezelf als ouder én als autonome volwassene verdraagzaamheid, samenwerking, compassie en liefde in je leefomgeving te vergroten.

Het gaat niet slechts om een vereenvoudigde versie van het leven, met plustaken en verrijkingsmaterialen. Dat zijn kruimels. Het gaat voornamelijk om opvoeden vanuit je authenticiteit, vanuit je zuiverheid. Het gaat om zuiver opvoeden!

als Volwassene in je kracht

vind jezelf terug Coaching voor volwassenen

Uitzonderlijk begaafde mensen - die vaak niet eens weten dat ze uitzonderlijk begaafd zijn - lopen soms jaren tegen vage, niet goed definieerbare klachten of problemen aan en zoeken naar hulp. Zonder resultaat. Het kan zijn dat je je anders zijn verbindt met "vreemd" zijn of dat je er voor jezelf een andere verklaring aan hebt gegeven. Alles, behalve te durven benoemen wie je bent... Ik kan je helpen in de zoektocht naar jezelf, je innerlijke kind, je krachtige kern, je ZELF. Weet je niet zeker of je hoogbegaafd bent? Geeft niet, als je het vermoeden hebt, of als iemand in je omgeving het denkt, is dat het onderzoeken waard... Stuur mij een mail en we zien wel, stap-voor-stap 🙂

verandering NIET ALLEEN op school

Maatwerkadvies - je kind in zijn kracht

Als je kind niet lekker in zijn vel zit en niet goed op school gaat is het belangrijk inzichtelijk te krijgen waarom dat zo is. Ik bied een onderzoek aan waarbij ik breed kijk naar de behoeftes van je kind en je adviseer.

Een didactisch onderzoek is een onderdeel van dit advies. Zo'n onderzoek is nuttig om te achterhalen hoe je kind scoort op de basisstof en wat het nodig heeft met betrekking tot zijn leerproces en begeleiding.

BELANGRIJK: een onderzoek alleen helpt weinig. Ik adviseer je dringend je ook te verdiepen in wie je kind is en wat het werkelijk nodig heeft. Dit kun je doen met online cursussen en live events. Dan heb je voldoende basis om het didactisch onderzoek breed te kunnen inzetten. Drie of vier keer wisselen van school, zoveel gesprekken verder, dat zet je als ouder niet in je kracht en het heeft een grote invloed op het zelfbeeld van je kind. Het didactisch onderzoek, mijn advies, plus mijn online aanbod geeft je genoeg inzichten en handvatten om je kind te kunnen helpen. Op weg naar zijn persoonlijke vrijheid.

Waarom doe ik wat ik doe?

Door ervaringen in mijn leven en ervaringen met mijn kinderen weet ik al te goed hoe het is om anders te zijn. Ik weet hoe het is om vanuit je authenticiteit en je hart te leven. De vaardigheden en inzichten die ervoor nodig zijn wil ik met je delen. Daarnaast weet ik vanuit mijn ervaring met het onderwijssysteem hoe moeilijk het soms is om een passende oplossing te vinden. Maar: je bent niet afhankelijk van anderen. Nooit. Hoe het anders kan, hoe je als uitzonderlijk begaafde zich niet hoeft te conformeren aan het gemiddelde, dat wil ik mensen leren. Mijn drijfveer is om mensen te inspireren en handvatten aan te reiken om authentiek en helemaal zichzelf te durven zijn, om zelfredzaam, zelfsturend en vrij te leven, met respect voor het geheel. Om een hoogbegaafde rebel te zijn. Alleen dan kunnen we bijdragen aan een globale verandering.

Mijn aanpak werkt

Mijn aanpak werkt als:

Je werkelijk iets wilt veranderen in je leven
Je bereid bent ongemakkelijke vragen te beantwoorden
Je out of the box denkt
Je niet een snelle fix zoekt
Je bereid bent diep te graven indien nodig, om te breken met oude overtuigingen

Mijn aanpak werkt niet als:

Je alleen een feel good gevoel zoekt
Je niet van een "ja maar" manier van denken afstapt
Je niet bereid bent te onderzoeken welke blokkades er zijn
Je te bang bent om jezelf tegen te komen (maar dan denk ik dat je mij zeker moet mailen)

Wil je alvast beginnen met een verandering?

Je kunt beginnen door de gratis e-boeken en brochures met inzichten voor jezelf en/of je kind aan te vragen.

Blijf verbonden

Heb je vragen over diensten of uitzonderlijke begaafdheid? Neem dan contact met mij op! Op deze pagina lees je hoe.

REGISTER YOUR SPOT NOW

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Not sure?

Book your free consultation

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close