Welkom op de website van IeKu Advies, opgericht in 2009. Mijn naam is Renata Hamsikova. Ik adviseer zowel ouders als scholen en ik begeleid hoogbegaafde kinderen. Ik zie dus waar ouders tegenaan lopen, waar scholen mee worstelen en wat hoogbegaafde kinderen nodig hebben.

De logo van Ieku Advies is gebaseerd op het verhaal van Stephanie Tolan. Je kunt hier het verhaal lezen en dan begrijp je waarom de jachtluipaard zo’n mooie metafoor is voor een hoogbegaafd kind.

Waarom zou je juist mij benaderen?

Ik kan antwoorden bieden op je vragen. Ik vind het geweldig als ik de kinderen zie opleven, als ze lekker in hun vel zitten, als ze zichzelf durven te zijn, als ze een manier van omgaan met de wereld vinden en als ze blij zijn wanneer ze ontdekken dat niet alles perfect hoeft. Mijn drijfveer is het welbevinden van deze kinderen (en hun ouders). Ik kan goed luisteren en mij inleven in je situatie. Ik ben specialist in wat ik doe, mijn rationele en praktische aanpak, gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen is mijn handelsmerk. Menselijke maat, respect en plezier zijn daarbij mijn kernwoorden.
Hier kun je meer lezen over mijn klanten.

Ik heb onder andere de opleiding “ECHA Specialist in Gifted Education” aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. Ik draag de titel “ECHA Specialist in Gifted Education” en ik ben lid van de European Council for High Ability. Mijn specialisatie is het coachen van uitzonderlijk begaafde kinderen en hun ouders, die tegen specifieke (opvoed)problemen aanlopen.

IeKu Advies werkt vanuit een wetenschappelijk kader en vanuit de overtuiging dat er altijd meerdere oplossingen zijn voor een probleem. Aan het vinden van die oplossing kan ik bijdragen door het zoekproces naar de oplossingen te begeleiden en ondersteunen, door vragen te stellen en aanwijzingen geven en door op het juiste moment de juiste interventie plegen.

Ik ben geregistreerd in het SKJ Kwaliteitsregister Jeugd en naast de European Council for High Ability ben ik lid van World Council for Gifted and Talented Children

Wil je in contact met mij komen?

Je kunt mij mailen op renata@ieku.nl of bellen op 06-22511886.

Kijk voor meer mogelijkheden op de pagina Contact.

IeKu Advies in de media

Hier kun je lezen wat er in de media wordt geschreven door en over IeKu Advies.

Met heel veel plezier heb ik je nieuwe glossy gelezen. Hoewel ik al veel kennis heb, las ik er weer mooie dingen in. Juist door de manier waarom je dingen bij elkaar hebt gezet. Heel mooi! Juist het woord empathie kwam heel erg binnen. Toevallig ben ik met een plusklas bezig en hadden we het over grenzeloos kunnen zijn, vanuit het grote invoedend vermogen. Hier past empathie, het is het juiste woord op de juiste plek. Ik heb de afgelopen week al veel mensen blij kunnen maken, met de heldere uitleg die ik nu kan geven.

Annette Damman

Ik wil graag even kwijt hoe fantastisch het is dat je zo opkomt voor deze groep kinderen. En ik erg veel kracht put om door te blijven vechten voor mijn kind. Want zo voelt het vaak als het weer dreigt “mis” te lopen. Maar de helder geformuleerde kennis die jij publiceert geeft mij weer veel kracht. Heel veel dank hiervoor. Liefs, Alice

Alice

Bij deze wil ik graag mijn complimenten geven voor de Glossy die je gemaakt hebt: ‘Hoogbegaafde kinderen versnellen niet’ is echt een heel goed bruikbaar en concreet hulpmiddel bij de zoektocht naar oplossingen voor hoogbegaafde kinderen. Ik werk als intern begeleider op een basisschool in Den Haag en kan de kennis direct gebruiken. Ik ga deze week direct een gesprek plannen met ouders van een leerling waarbij ik vermoedens heb. Heel fijn dat er ook zoveel theoretische bronnen vermeld staan.

Tevreden klant