Episode 35

Hoe om te gaan met anderen

Als ouder van hoogbegaafde of uitzonderlijk begaafde kinderen heb je regelmatig te maken met ongevraagde adviezen van anderen. Ze weten niets van je situatie, ze weten niets van je kind en toch voelen ze de behoefte om zich te bemoeien met je opvoeding en je reacties of het gebrek daaraan juist. Dat kan je als ouder onzeker maken en je kunt je diep onbegrepen voelen.

Besef wel dat het gevoel dat opmerkingen van anderen bij jou veroorzaken niets met die raadgever te maken heeft. De onzekerheid of je eenzaam en niet begrepen voelen heeft met jou te maken en met je eigen zelfbeeld. Omdat je kind anders is en omdat jij vermoedelijk ook anders bent, is het van groot belang dat je onverstoorbaar wordt. Hoe? Dat vertel ik in deze podcast.

En als je meer houvast en input nodig hebt, kijk op mijn website www.ieku.nl waar ik veel inzichten deel.

Wat je nog meer kunt doen:

Het boek Intens, authentiek en vrij lezen

De online cursus Hoogbegaafde rebel in actie - 5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden volgen

Deelnemen aan de live inspiratie dagen die ik het hele jaar door organiseer

Meedoen aan de mastermind groep voor ouders

Tot snel!

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress