Episode 31

Iedere ouder voedt anders op

Ieder kind heeft twee ouders. Dat zijn twee individuen die zelfstandig leven, leren, nadenken en onafhankelijk zijn. Als je je kind ook onafhankelijk en zelfstandig wilt laten worden, heeft je kind daarvoor vaardigheden nodig en die wil je overbrengen en doorgeven. Met twee ouders betekent het twee werelden bij elkaar brengen.

Als individu geef je ieder andere vaardigheden en levenslessen door, gebaseerd op jouw individuele, unieke ontwikkeling en levensweg. Maar ergens, bij bepaalde belangrijke zaken, wil je op één lijn zijn, zodat het kind een rode draad en een fundament ervaart.Dit geldt zeker voor hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen, die al veel onzekerheid en angst in hun leven ervaren (mede juist doordat hun ouders doen wat ze doen).

Als jouw opvattingen over wat die rode draad moet zijn verschillen met de opvattingen van de andere ouder, moet je eerst als opvoeder bij elkaar proberen te komen, zodat je kind het fundament ERVAART om het vervolgens zelf te implementeren in zijn houding en in zijn ZIJN.

Het is dus een kunst om aan een kant de basis te bieden en aan de andere kant de fluïditeit in mindset te hebben om vanuit die basis de meest uiteenlopende inzichten en vaardigheden te leren.

In deze podcast, die wederom gebaseerd is op de dagelijkse praktijk van veel ouders, vertel ik hoe je als opvoeder op één lijn komt.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Nog meer online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress