Episode 47

In gesprek over hoogbegaafde vrouwen

In deze podcast heb ik een gesprek met Fleur Terpstra, onderwijsjurist, over hoogbegaafde vrouwen.

Hoogbegaafde vrouwen die niet geloven dat ze hoogbegaafd zijn. Moeder van hoogbegaafde kinderen die zich klein houden en zeggen dat hun kind de hoogbegaafdheid van de vader heeft... Vrouwen die extreem intelligent zijn, gevoelig, intens en empathisch maar zich volledig wegstoppen, klein houden en hun eigen licht niet zien. Hun levenslicht gaat uit... Maar het kan en het MOET anders.

Onlangs schreef ik een artikel over hoogbegaafde vrouwen en hoe ze in angst leven. Het is een existentiële angst omdat ze niet durven laten zien wie ze zijn! Een hoogbegaafde vrouw, die geconditioneerd is door de maatschappij en denkt aan bepaalde eisen van de massa te moeten voldoen om geliefd te zijn, stel je dat voor. Een drama. Je draagt je hele leven een masker omdat je naar goedkeuring verlangt.

De belangrijkste goedkeuring en de meeste liefde komt van jezelf en alleen van jezelf. Alleen dan, als je vanuit je authenticiteit leeft, kun je bijdragen en kun je anderen inspireren. Weg met de confectie, weg met de twee voor de prijs van een mentaliteit, weg met het maaiveld!

Laat jezelf zien!

Als je behoefte hebt aan inspiratie, kun je meedoen aan een van de live dagen, zie hieronder.


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress