NIEUW BOEK! VANAF NU TE KOOP

INTENS, AUTHENTIEK EN VRIJ

Hoogbegaafd in deze wereld

Een handboek over hoogbegaafdheid en uitzonderlijke begaafdheid voor ouders en professionals.

Intens, authentiek en vrij is het eerste boek dat breed schetst wat hoogbegaafd zijn betekent. Het laat je inzien dat het niet alleen om een simpele onderwijsaanpassing gaat, maar dat opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen veel dieper gaat en breder is dan dat.

Dit boek toont wat nodig is om authentiek en vrij te zijn als hoogbegaafde en hoe je je kind/leerling hiermee kunt helpen. Het staat vol met inzichten en ideeën om je verder te helpen in je ontwikkeling als mens.

In dit boek ga je ontdekken...

 • Theorie

  Een aantal hoofdstukken gaan over de theorie van hoogbegaafdheid, intelligentie en IQ testen, met uitleg, voorbeelden en tips hoe je de theorie in je dagelijkse praktijk kunt interpreteren en gebruiken.

 • School en thuis

  Je krijgt veel praktische tips voor identificeren van hoogbegaafde leerlingen in de klas, hoe om te gaan met leerproblemen en hoe je leerlingen op school kunt begeleiden. Daarnaast is een hoofdstuk gewijd aan uitzonderlijke begaafdheid. Voor ouders is er ook een aparte hoofdstuk.

 • Hoogbegaafde rebel

  Het boek is er als totaal op gericht je handvatten te geven om hoogbegaafde kinderen – of het nu je eigen kind is of een kind in je klas of praktijk – te helpen om zelfstandige, zelfredzame en weerbare mensen te worden.

Wat anderen zeggen over dit boek

Ik vind het boek heel toegankelijk en leesbaar, waarbij ingewikkelde materie duidelijk en begrijpelijk is toegelicht. Het boek is duidelijk geschreven door iemand die zich het lot van hoogbegaafden aantrekt en er heel veel over weet. Renata deelt haar kennis op een prettige manier.

Janneke van Bemmel, Tekstenredigeren.nl

Zoals je in dit boek zult lezen, is hoogbegaafdheid iets heel anders dan op school laten zien dat je goed kunt leren. Ja, hoogbegaafde kinderen kunnen inderdaad heel goed leren, maar wat de meeste mensen niet beseffen is  dat ze dat niet kunnen laten zien in een reguliere klas. Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen kunnen probleemoplossend denken en bijzonder creatief zijn, maar niet in een beperkende omgeving waar het verrijken bestaat uit het uitrekken van bestaande methodes en onderwerpen. Is het fijn om hoogbegaafd te zijn? JA.

Esther

Download een aantal pagina's:

 • PDF bestand
  PDF bestand

  Het boek telt 440 pagina's. Download hier een impressie.

 • Bestel je eigen exemplaar

  De prijs van het boek is 65 euro.

  Het bestellen gaat heel eenvoudig. Je voert je naam en adresgegevens in en je betaalt. Na de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Binnen enkele dagen ontvang je het boek per post.

  Woon je in Nederland, dan gebruik je de eerste knop, de genoemde prijs van 65 euro is voor Nederland inclusief de verzendkosten.

  Woon je in Europa maar buiten Nederland? Gebruik de tweede bestelknop, de verzendkosten zijn 14 euro.

  Woon je buiten Europa? Klik dan op de derde bestelknop, de verzendkosten zijn 30 euro.

   

   

BESTEL HET BOEK ALS JE IN NEDERLAND WOONT
BESTEL HET BOEK ALS JE IN EUROPA WOONT, BUITEN NEDERLAND
BESTEL HET BOEK ALS JE BUITEN EUROPA WOONT
BESTEL BIJ BOL.COM