NIEUW BOEK! VANAF NU TE KOOP

INTENS, AUTHENTIEK EN VRIJ

Hoogbegaafd in deze wereld

Een handboek over hoogbegaafdheid en uitzonderlijke begaafdheid voor ouders en professionals.

Intens, authentiek en vrij is het eerste boek dat breed schetst wat hoogbegaafd zijn betekent. Het laat je inzien dat het niet alleen om een simpele onderwijsaanpassing gaat, maar dat opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen veel dieper gaat en breder is dan dat.

Dit boek toont wat nodig is om authentiek en vrij te zijn als hoogbegaafde en hoe je je kind/leerling hiermee kunt helpen. Het staat vol met inzichten en ideeën om je verder te helpen in je ontwikkeling als mens.

In dit boek ga je ontdekken...

 • Theorie

  Een aantal hoofdstukken gaan over de theorie van hoogbegaafdheid, intelligentie en IQ testen, met uitleg, voorbeelden en tips hoe je de theorie in je dagelijkse praktijk kunt interpreteren en gebruiken.

 • School en thuis

  Je krijgt veel praktische tips voor identificeren van hoogbegaafde leerlingen in de klas, hoe om te gaan met leerproblemen en hoe je leerlingen op school kunt begeleiden. Daarnaast is een hoofdstuk gewijd aan uitzonderlijke begaafdheid. Voor ouders is er ook een aparte hoofdstuk.

 • Hoogbegaafde rebel

  Het boek is er als totaal op gericht je handvatten te geven om hoogbegaafde kinderen – of het nu je eigen kind is of een kind in je klas of praktijk – te helpen om zelfstandige, zelfredzame en weerbare mensen te worden.

Wat anderen zeggen over dit boek

Meestal begin ik in een nieuw boek aan het einde. Jouw boek sloeg ik open bij 'authentiek' (blz 276). Ik begon te lezen, en een luide snik en tranen volgde. Je boek raakt mij diep in mijn moederhart. Zoveel erkenning en begrip spreekt uit je woorden.  Ja! Dat dit, wat ik altijd voel en zie, nu in een boek staat!! Eindelijk... En tegelijk maakt het ook pijnlijk duidelijk met hoeveel onbegrip mijn zoon, en daarmee ik als zijn moeder, te maken heeft. Een traan van ontlading, van geraakt zijn in echtheid, van het voelen van steun en begrip. Met jouw woorden in dit boek, spreek je ook voor mij. Het voelt warm en inspirerend dat deze woorden de wereld in zijn gestuurd. Het zal zijn weg vinden....

Floor

Lieve Renate,

Wat leerde ik al veel van jou de laatste jaren en ook in de specialisatie die ik bij je volgde.

Toch laat je me verrassen met dit boek. Bij iedere bladzijde die ik lees leer ik de werkelijke basis en kracht van HB. Bij iedere bladzijde is er erkenning en herkenning. Soms met een traan en een lach, maar vooral met ieder gelezen woord ontstaat het doel van dit boek. Vrij en authentiek zijn, met alle grootse emoties en gedachten die daarbij horen. Bedankt dat je dit met ons wilt delen. Liefs vanuit de andere kant van Nederland.

Kim Roelen-Kops

Ik ben heel erg blij met het boek. Als ouder zoveel herkenning, maar ook voor mijn werk in het onderwijs is dit boek een grote meerwaarde! Bedankt!

een lezer

Ik heb het boek vanmorgen ontvangen en kan niet stoppen met lezen. Wat een herkenning! Blij met alle bruikbare tips en adviezen.

een moeder

Download een aantal pagina's:

 • PDF bestand
  PDF bestand

  Het boek telt 440 pagina's. Download hier een impressie.

 • Bestel je eigen exemplaar

  De prijs van het boek is 65 euro.

  Het bestellen gaat heel eenvoudig. Je voert je naam en adresgegevens in en je betaalt. Na de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Binnen enkele dagen ontvang je het boek per post.

  Woon je in Nederland, dan gebruik je de eerste knop, de genoemde prijs van 65 euro is voor Nederland inclusief de verzendkosten.

  Woon je in Europa maar buiten Nederland? Gebruik de tweede bestelknop, de verzendkosten zijn 14 euro.

  Woon je buiten Europa? Klik dan op de derde bestelknop, de verzendkosten zijn 30 euro.

   

   

BESTEL HET BOEK ALS JE IN NEDERLAND WOONT
BESTEL HET BOEK ALS JE IN EUROPA WOONT, BUITEN NEDERLAND
BESTEL HET BOEK ALS JE BUITEN EUROPA WOONT
BESTEL BIJ BOL.COM