Het is soms nogal ingewikkeld voor ouders van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen om passend onderwijs voor hun kind te regelen. Je hebt te maken met je rol als ouder, waarbij je emotioneel bij je kind betrokken bent en je moet ook nog eens zakelijk doen en weerstand en argumenten van mensen van samenwerkingsverbanden, scholen en ook leerplichtambtenaren kunnen hanteren. Een onderwijsjurist inschakelen hoeft niet alleen handig te zijn als er een zaak dreigt te komen. Het kan ook als ondersteuning voor jezelf, zodat je steviger in je schoenen staat en weet wat de rechten van je kind zijn.

In deze podcast heb ik een gesprek met Fleur Terpstra, onderwijsjurist van Terpstra Legal over mogelijkheden die ouders van hoogbegaafde kinderen hebben bij het regelen van passend onderwijs voor hun kind. Fleur heeft het onder meer over webinar die ze 20 oktober 2021 gaat geven. Je kunt hier meer lezen en je aanmelden https://terpstralegal.com/2021/terpstra-legal-stapt-naar-college-voor-de-rechten-van-de-mens-wegens-discriminatie-van-hoogbegaafde-leerling/
Fleur helpt ouders door het schrijven van artikelen en door het organiseren van webinars en trainingen.

Terug naar het overzicht

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.