Episode 27

Over hoe je als hoogbegaafde jezelf blijft

Hoogbegaafde mensen zijn extreem sociaal en empathisch. Ze hebben regelmatig het gevoel dat ze niet in hun omgeving passen en doen hun uiterste best om zich aan te passen. Ze verliezen daarbij vaak zichzelf en hun eigen behoeftes uit het oog. Hoe kun je als hoogbegaafde bij jezelf blijven terwijl je ook betrokken blijft bij de rest?

Voor jezelf kiezen en vanuit jezelf leven is iets wat hoogbegaafde kinderen niet leren omdat de hele maatschappij EXTERN gericht is. Terwijl juist de INTERNE gerichtheid je heel en stabiel houdt. Dat moeten zeker intelligente, sensitieve, empathische kinderen leren!

Je kunt ook het boek Intens, authentiek en vrij lezen.

of een van de inspiratiedagen bijwonen of zelf leren.

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt!

Luister naar deze aflevering op:

Meer inspiratie

Master Class

Een master class over maatwerk voor uitzonderlijk begaafde kinderen, gebaseerd op mijn fluïde model van uitzonderlijke begaafdheid. Verrijken, verdiepen, compacten is niet genoeg. Het moet anders en het kind is daarbij leidend.

Een op een coaching

Ben je zelf intens en hooggevoelig en ervaar je de wereld als een vreemde plek? Heb je te maken met te veel prikkels of een burnout en kom je er maar steeds niet achter hoe je in balans kunt leven? Dan is misschien deze coaching voor volwassenen iets voor jou.

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress