Episode 24

Over intensiteit en hooggevoeligheid

Dit is een opname van een interview over karakteristieken van hoogbegaafdheid.

Intensiteit is de belangrijkste kenmerk van hoogbegaafde mensen. Het beïnvloedt hun denken, handelen en emoties. Daarnaast zijn er vijf hooggevoeligheden als kenmerk van hoogbegaafdheid, waarbij je er niet alle vijf hoeft te hebben. Deze hooggevoeligheden zijn ook, net als intensiteit, de essentie van wie je bent. Tijdens  observaties op school kunnen deze kenmerken leiden tot verkeerde conclusies over het kind. Ongetrainde specialisten en professionals, die zich aan standaard ontwikkelingspatronen houden, kunnen niet objectief beoordelen waarom een hoogbegaafd kind bepaald gedrag vertoont en ze kunnen ook niet de juiste begeleiding bieden. Veelal wordt een standaard begeleiding ingezet die op den duur niet effectief blijkt te zijn. Klopt, omdat hoogbegaafde mensen andere behoeftes hebben.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over intensiteit en hooggevoeligheid

Master Class

Een master class over maatwerk voor uitzonderlijk begaafde kinderen, gebaseerd op mijn fluïde model van uitzonderlijke begaafdheid. Verrijken, verdiepen, compacten is niet genoeg. Het moet anders en het kind is daarbij leidend.

Een op een coaching

Ben je zelf intens en hooggevoelig en ervaar je de wereld als een vreemde plek? Heb je te maken met te veel prikkels of een burnout en kom je er maar steeds niet achter hoe je in balans kunt leven? Dan is misschien deze coaching voor volwassenen iets voor jou.

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress