Raap jezelf bij elkaar Renata Hamsikova

Episode 54

Raap jezelf bij elkaar!

In deze podcast spreek ik de ouders aan en ik heb een aantal vragen voor de leerkrachten en de medewerkers van de samenwerkingsverbanden, die vaak alleen vanuit hun kennis en ervaring over een kind beslissen. Dat is niet goed, dat is zelfs fout. Het is niet professioneel om jouw ervaringen en je leven te projecteren op een kind. De ouders moeten daarom zichzelf bij elkaar rapen: als je een ouder bent, ben JIJ verantwoordelijk voor het welbevinden van je kind, niemand anders. Bovendien is het je taak jouw kind zo op te voeden dat het over voldoende vaardigheden en inzichten beschikt om vanuit zijn authenticiteit te leven. Anders ontstaat er trauma en anders zal zijn/haar leven altijd moeizaam verlopen.

Het klinkt misschien hard, maar het is niet anders. Als je wilt dat het anders is en je jouw verantwoordelijkheid en je persoonlijke macht weggeeft (aan derden die over je kind beslissen), zal er altijd iets niet goed gaan en zal jij en je kind er altijd ongelukkig van zijn.

Ik kan mij voorstellen dat je hierbij hulp nodig hebt. Kijk naar een paar mogelijkheden hieronder. Bovendien kun je nog meer podcasts hier beluisteren en ik heb ook veel artikelen en een Youtube kanaal (Hoogbegaafde rebel) waar je veel inzichten kunt vinden.

Zoek je kompas en ga hem gebruiken!

Veel liefs,

Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

Where the Eagles Fly

Een nieuwe live masterclass, bestaande uit drie hele dagen waar je vaardigheden 2.0 voor een hoogbegaafde rebel leert. Het is voor mensen die niet meer zichzelf moeten overtuigen dat ze hoogbegaafd zijn. Het is voor volwassenen die al vanuit hun kern leven en op weg meer inspiratie en input willen, zodat ze verder blijven lopen. De weg is oneindig 🙂

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Kijk en leer in je eigen tempo en in je eigen tijd, vanuit je eigen plek.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress