Episode 37

uitzonderlijk onderwijs

Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn normale kinderen. Ze komen niet zo vaak voor, maar zijn volkomen normaal en gebruikelijk, alleen anders dan gemiddeld. Ze hebben andere behoeftes dan gemiddeld begaafde kinderen, omdat ze anders ZIJN, anders leren, anders creëren en zich anders tot de wereld verhouden.

Veel ouders hebben moeite met het vinden van passend onderwijs voor hun uitzonderlijk begaafde kind. Dat komt doordat ze proberen het kind in het (onderwijs)systeem te laten passen. Ik kan daar kort over zijn: dat gaat niet. Als je een uitzonderlijk begaafd kind hebt (al dan niet getest met een IQ boven plus/minus 145) zal je voor uitzonderlijk onderwijs moeten zorgen. Deze podcast, waarin ik een moeder van zo'n kind bevraag, gaat precies daarover: hoe het toch mogelijk is om uitzonderlijk onderwijs voor een uitzonderlijk kind voor elkaar te krijgen.

Wil je meer leren? Kijk naar de mogelijkheden hieronder. Daarnaast kun je het boek Intens. authentiek en vrij lezen en meedoen met inspiratiedagen.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over maatwerk

Master Class

Een master class over maatwerk voor uitzonderlijk begaafde kinderen, gebaseerd op mijn fluïde model van uitzonderlijke begaafdheid. Verrijken, verdiepen, compacten is niet genoeg. Het moet anders en het kind is daarbij leidend.

Didactisch onderzoek

Vaak laat een uitzonderlijk begaafd of hoogbegaafd kind op school niet zien wat het werkelijk kan en is ook niet duidelijk wat het nodig heeft en wat de leerkracht kan inzetten. Dan kan een didactisch onderzoek meer inzicht in bieden.

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress