Episode 23

Over hoogbegaafde vrouwen (waar zijn de hoogbegaafde meisjes gebleven?)

Het valt mij op dat vrouwen die ik spreek nooit over zichzelf zouden zeggen dat ze hoogbegaafd zijn. Ze kunnen een aantal gezinsleden opnoemen die het wel zijn en de link via hen naar hun kind leggen, maar zoeken het niet bij zichzelf. Waarom niet? Als je vanaf kleins af aan hoort dat aanpassen de norm is en dat het heel belangrijk is om vooral mee te doen met de rest, ga je er naar leven en je verstopt je ware zelf. Je doet het zo goed, dat je op den duur gelooft dat je eigenlijk best gemiddeld bent. Je zelfbeeld is veranderd.

Je leven kan dan voelen als een chronische maagpijn. Het voelt niet fijn, je voelt niet fijn, het rommelt een beetje in je onderbewuste, maar je kunt er geen vinger op leggen... Je moet dan weer leren in jezelf te gaan geloven en ontdekken wie je bent.

Daarom deze podcast over hoogbegaafde vrouwen.

In mijn werk richt ik me vaak op meisjes en vrouwen, ik help hoogbegaafde vrouwen weer zichzelf te worden en hun leven in te richten zoals zij dat willen. Kijk hieronder voor meer ideeën en mail als je vragen hebt.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over en voor hoogbegaafde vrouwen

Vind jezelf terug dag

Een inspiratiedag voor (vermoedelijk) uitzonderlijk begaafde / hoogbegaafde vrouwen, waarbij we in zeer korte tijd stappen zetten om jezelf terug te vinden en durven vanuit jouw wensen en behoeftes te leven en conditionering doorbreken.

Een op een coaching

Vind jezelf terug een op een coaching is gebaseerd op persoonlijke gesprekken en jouw unieke situatie. Deze coaching heb ik specifiek ontworpen voor uitzonderlijk begaafde vrouwen én mannen. Als je twijfelt of je hoogbegaafd bent, maak een kennismakingsgesprek met mij, dan kijken we verder.

Groepscoaching voor vrouwen

Vrouwen helpen worden wie ze willen zijn en hun leven leven zoals zij dat willen, dat is het doel van deze coaching met een groep. In een groep vind je bovendien gelijkgestemden en kun je ervaringen uitwisselen en samen van je vooruitgang genieten.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress