HOE KAN IK JE HELPEN

Persoonlijk advies en coaching

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders dan gemiddeld begaafde kinderen, soms zelfs behoorlijk anders. Dit geeft specifieke uitdagingen aan ouders en leerkrachten. Inmiddels heb ik honderden startende en gevorderde ouders geholpen met het ontwikkelen van een helder doel in de opvoeding of het onderwijs van hun hoogbegaafde kind(eren).

Een stappenplan voor een vernieuwde kijk op de opvoeding

Ook jij kunt profiteren van mijn kennis en ervaring. Met een stappenplan ontwikkelt je kind talenten op zijn of haar manier. Ongeacht hoe het gaat op school zorgen we voor een positieve verandering. Met coaching en een-op-een-begeleiding voelen jij, je gezin en je kind zich beter. Concrete en praktische tips zorgen dat je met een andere, vernieuwde blik naar je opvoeding kijkt.

Maatwerk in het onderwijs

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen hebben ook passend onderwijs nodig. Hieronder versta ik niet de gebruikelijke aanpak van compacten, verrijken en verdiepen. Vaak werkt dit namelijk niet. Ik richt mij op maatwerk en adviseren vanuit de behoeftes van het kind.

Aanpak vanuit het hart en mensgericht

Ik heb onder andere de opleiding ECHA Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. Mijn drijfveer is het welbevinden van kinderen (en van jou als hun ouder). Ik werk altijd mensgericht. Ik laat mij niet storen door verborgen agenda’s van besturen of samenwerkingsverbanden of zgn. tekorten aan budgetten. Ik kijkt naar de behoeftes van het kind en die zijn altijd mijn uitgangspunt. De nationale en internationale wetgeving en verdragen ondersteunen deze aanpak. Ontwikkelingsgericht adviseren en spiegelen in menselijkheid bij begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen zijn voor mij belangrijke punten.

Ik ben geregistreerd in het SKJ Kwaliteitsregister Jeugd en Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid en naast de European Council for High Ability ben ik lid van the World Council for Gifted and Talented Children en Mensa Worldwide.

Live trainingen

Hier kun je trainingen of events vinden die je verder op weg helpen. Dit is een snelle en effectieve manier om in een korte tijd veel te leren en je kind te helpen. De groepstrainingen worden regelmatig vernieuwd. Het aanbod richt zich op het versterken van zelfsturing en zelfredzaamheid niet alleen van uitzonderlijk begaafde kinderen maar ook van ouders en professionals. Kijk snel en kies een training die bij je past!

Klik hier voor de agenda

Didactisch onderzoek – een basis voor verandering

Verveelt je kind zich op school of het laat niet zien wat het kan? Waarschijnlijk is het onderwijs niet op zijn niveau. Het leert niet te leren en ontwikkelt niet de juiste (studie)vaardigheden met alle gevolgen van dien op de middelbare school. Met een didactisch onderzoek kijken we welke onderwijsaanpassing en benadering je kind nodig heeft.

Maak een afspraak

Counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen tot 16 jaar

IEKU Advies is gespecialiseerd in begeleiding en counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen, kinderen met een IQ van 145 of meer of waarvan een specialist vermoedt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn. Deze kinderen zijn niet altijd betrouwbaar te testen.

Meld je kind aan

Coaching voor ouders

Heb je vragen over opvoeding van je (jonge) hoogbegaafde kind? Vermoed je dat je kind hoogbegaafd is en wil je weten wat je het best kunt doen? Wil je op weg geholpen worden met hoogbegaafd opvoeden? Loop je vast bij gesprekken op school? Is je kind ongelukkig of wil het niet meer naar school? Dan is deze intensieve coaching van één dag interessant voor jou.

Meld je aan

Spreker op jouw bijeenkomst of event

Zoek je een inspirerende spreker met een duidelijke mening over hoogbegaafdheid? Renata verzorgt voor je organisatie of team een lezing, een workshop of een studiedag. Haar specialisme is uitzonderlijke begaafdheid en hoogbegaafde meisjes en ze geeft trainingen over alles wat met hoogbegaafdheid van kinderen tot 12 jaar te maken heeft.

Wil je Renata als spreker?

Dit zeggen de klanten …

Renata’s experience and advice on how to support our exceptionally gifted child, both at home as in school, has been invaluable to us. We have been working closely together for several years now, starting from the first signs of special needs of our child in the KDV and continuing trusting Renata today as our advisor to the primary school. Renata’s depth of experience is unique in The Netherlands in what concerns the exceptionally gifted child’s education and development needs.

Nelson Silva, Nokia

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de uitgebreide en duidelijke informatie die je via Facebook deelt. Alle onderwerpen zijn zó herkenbaar! En wat hebben we veel aan de tips en uitleg die je geeft! Wij hebben bijna 5 jaar ‘gezwommen’ in onzekerheid, wat is er nou met onze zoon! Toen er eindelijk gehoor werd gegeven aan onze hulpkreet heb ik gehuild. Onze zoon blijkt hoogbegaafd te zijn, met een IQ van 145. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Nu we dit weten kunnen we hem gericht helpen om een gelukkig, begrepen kind te worden/zijn. Ik zag net je bericht over emotionele intensiteit, ook dit is weer erg verhelderend en heel herkenbaar! Dus nogmaals, heel hartelijk dank voor wat je doet! En ik weet zeker dat ik namens heel veel ouders spreek.

Gerda

De dag Hoogbegaafd Opvoeden is een eye-opener voor mij geweest. Ik heb heel veel geleerd over mijn kinderen. Veel dingen die ik hoorde lees je nergens in boeken, vooral praktische tips hoe om te gaan met verschillende situaties. Horen over intensiteit van hoogbegaafde kinderen en wat het voor het kind betekent was nieuw voor mij. Ik besefte dat ik tot nu toe mijn kind verkeerd had begrepen en benaderd. Nu zal ik het zeker anders doen!

Marleen

Ik heb zoveel geleerd tijdens de master class over hoogbegaafde peuters en kleuters! Ik lees veel op internet over hoogbegaafdheid, maar niet veel of niets over heel jonge kinderen. Met andere moeders kan ik mijn problemen niet bespreken, ze kijken mij vaak nietszeggend aan. Ik was blij met de herkenning van andere ouders en het besef dat ik niet gek ben! Ik heb het inderdaad goed gezien dat mijn kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft en nu ga ik er werk van maken.

Anoniem

Ontzettend bedankt voor met name je laatste 2 artikelen. Emotionele intensiteit (met bijbehorende spanningen)  is iets waar wij toch veel moeite mee hadden. Op school kregen we met name termen als ODD-CD, ADD, ADHD, Asperger om ons oren. Wij konden ons daar totaal niet in vinden. Als wij benoemden dat wij aan hoogbegaafdheid dachten, werd dat niet echt serieus genomen. Nu (1,5 jaar later, 1 juf en wat testen verder) blijkt hij 2 jaar vooruit te lopen op leeftijdsgenootjes. Je kunt je voorstellen dat het voelt als een bevestiging en eigenlijk ook wel opluchting. Hiermee zijn de moeilijkheden voor onze zoon (6) uiteraard niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar er wordt nu wel gericht gekeken en meer afgestemd op wat hij nodig heeft. Ik lees in je artikel de vraag: Wat betekent hoogbegaafdheid voor je kind? Wat mij betreft is dit het belangrijkste. Begrijpen wat er in dat koppie speelt en daar als ouder of leerkracht op inspelen. Ik merk dat het hem nu al rustiger maakt. Bedankt!

Linda

Ik ben afgelopen zomer begonnen met je te volgen, nadat ik via een krantenartikel in het Brabants Dagblad onderzoek ben gaan doen naar ‘hoogbegaafdheid’. Dit omdat ik een zoontje (net 6) heb, dat zichzelf in groep 2 heeft leren lezen, dat nu al (begin groep 3) beter is in de de tafeltjes dan zijn zus in groep 5, maar vooral omdat we elkaar niet goed begrepen. De oorzaak daarvan (zo begrijp ik nu) zit hem vooral in het hoogsensitieve spectrum. Zijn zus lag ook altijd erg voor op leesgebied en is creatief waanzinnig goed ontwikkeld, maar zij voelt zich heel lekker en ontwikkelt zich helemaal volgens ‘droomscenario’.

Dankzij onder meer jouw blog en enkele downloads is de situatie bij ons thuis 180 graden omgedraaid. Je blog is een waanzinnige bron van inspiratie voor mij.  Bedankt dus voor je goede werk, het heeft me erg geholpen!

Iris