Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kunnen we je helpen…

Persoonlijk advies en coaching

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders dan gemiddeld begaafde kinderen, soms zelfs behoorlijk anders. Dit geeft specifieke uitdagingen aan ouders en leerkrachten. Inmiddels hebben wij honderden startende en gevorderde ouders geholpen met het ontwikkelen van een helder doel in de opvoeding of het onderwijs van hun hoogbegaafde kind(eren).

Een stappenplan voor een vernieuwde kijk op de opvoeding

Ook jij kunt profiteren van onze kennis en ervaring. Met een stappenplan ontwikkelt je kind talenten op zijn of haar manier. Ongeacht hoe het gaat op school zorgen we voor een positieve verandering. Met coaching en een-op-een-begeleiding voelen jij, je gezin en je kind zich beter. Concrete en praktische tips zorgen dat je met een andere, vernieuwde blik naar je opvoeding kijkt.

Maatwerk in het onderwijs

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen hebben ook passend onderwijs nodig. Hieronder verstaan wij niet de gebruikelijke aanpak van compacten, verrijken en verdiepen. Vaak werkt dit namelijk niet. Wij richten ons op maatwerk en adviseren vanuit de behoeftes van het kind.

Intelligentie onderzoek

Gezien de specifieke karakteristieken van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen is het van groot belang dat – als je kind getest moet worden – dit door een ervaren specialist gebeurt. Bij IEKU kun je terecht voor een intelligentie- en dyslexieonderzoek.

Gratis kennismakingsgesprek

Weet je niet zeker of je iets aan IEKU diensten hebt, plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten met Renata in haar online agenda.

Plan een kennismakingsgesprek

Coaching voor ouders

Heb je vragen over opvoeding van je (jonge) hoogbegaafde kind? Vermoed je dat je kind hoogbegaafd is en wil je weten wat je het best kunt doen? Wil je op weg geholpen worden met hoogbegaafd opvoeden? Loop je vast bij gesprekken op school? Is je kind ongelukkig of wil het niet meer naar school? Dan is deze intensieve coaching van één dag interessant voor jou.

Meld je aan

Counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen tot 16 jaar

IEKU Advies is gespecialiseerd in begeleiding en counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen, kinderen met een IQ van 145 of meer of waarvan een specialist vermoedt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn. Deze kinderen zijn niet altijd betrouwbaar te testen.

Meld je kind aan

Didactisch onderzoek – een basis voor verandering

Verveelt je kind zich op school of het laat niet zien wat het kan? Waarschijnlijk is het onderwijs niet op zijn niveau. Het leert niet te leren en ontwikkelt niet de juiste (studie)vaardigheden met alle gevolgen van dien op de middelbare school. Met een didactisch onderzoek kijken we welke onderwijsaanpassing en benadering je kind nodig heeft.

Maak een afspraak

Intelligentieonderzoek

Bij IEKU Advies kun je ook terecht voor een intelligentie onderzoek (kinderen vanaf 3 tot 16 jaar). Wij hebben een ruime ervaring met het testen van hoogbegaafde of uitzonderlijk begaafde kinderen. Doordat wij weten hoe misdiagnoses tot stand komen, kunnen we deze vermijden.

Maak een afspraak

Dyslexieonderzoek

Wil je weten of je hoogbegaafde kind wellicht ook dyslectisch is? Sommige hoogbegaafde kinderen laten kenmerken van dyslexie zien, terwijl ze geen leerprobleem hebben. Een juiste beoordeling is daarom cruciaal. Anne-Marie heeft een ruime ervaring met het dyslexieonderzoek. Mail haar voor meer informatie.

Lees meer over het onderzoek

Schoolabonnement

Nadat het didactische niveau van je kind is vastgesteld en het eerste gesprek op school is geweest, kun je een schoolabonnement afsluiten. Renata begeleidt dan de school gedurende de afgesproken periode. De  onderwijsaanpassing is belangrijk, je kind kan anders niet laten zien wat het kan, blijft stelselmatig onderpresteren en zit daardoor niet lekker in zijn vel.

Lees hoe het werkt

Live trainingen

Hier kun je trainingen of events vinden. Via de webpagina van de training lees je uitgebreid waar de training over gaat en je meldt je meteen aan.

Klik hier voor de agenda

Spreker op jouw bijeenkomst of event

Zoek je een inspirerende spreker met een duidelijke mening over hoogbegaafdheid? Renata verzorgt voor je organisatie of team een lezing, een workshop of een studiedag. Haar specialisme is uitzonderlijke begaafdheid en hoogbegaafde meisjes en ze geeft trainingen over alles wat met hoogbegaafdheid van kinderen tot 12 jaar te maken heeft.

Wil je Renata als spreker?

Dit zeggen onze klanten …

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de uitgebreide en duidelijke informatie die je via Facebook deelt. Alle onderwerpen zijn zó herkenbaar! En wat hebben we veel aan de tips en uitleg die je geeft! Wij hebben bijna 5 jaar ‘gezwommen’ in onzekerheid, wat is er nou met onze zoon! Toen er eindelijk gehoor werd gegeven aan onze hulpkreet heb ik gehuild. Onze zoon blijkt hoogbegaafd te zijn, met een IQ van 145. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Nu we dit weten kunnen we hem gericht helpen om een gelukkig, begrepen kind te worden/zijn. Ik zag net je bericht over emotionele intensiteit, ook dit is weer erg verhelderend en heel herkenbaar! Dus nogmaals, heel hartelijk dank voor wat je doet! En ik weet zeker dat ik namens heel veel ouders spreek.

Gerda

Ik ben afgelopen zomer begonnen met je te volgen, nadat ik via een krantenartikel in het Brabants Dagblad onderzoek ben gaan doen naar ‘hoogbegaafdheid’. Dit omdat ik een zoontje (net 6) heb, dat zichzelf in groep 2 heeft leren lezen, dat nu al (begin groep 3) beter is in de de tafeltjes dan zijn zus in groep 5, maar vooral omdat we elkaar niet goed begrepen. De oorzaak daarvan (zo begrijp ik nu) zit hem vooral in het hoogsensitieve spectrum. Zijn zus lag ook altijd erg voor op leesgebied en is creatief waanzinnig goed ontwikkeld, maar zij voelt zich heel lekker en ontwikkelt zich helemaal volgens ‘droomscenario’.A

Dankzij onder meer jouw blog en enkele downloads is de situatie bij ons thuis 180 graden omgedraaid. Je blog is een waanzinnige bron van inspiratie voor mij.  Bedankt dus voor je goede werk, het heeft me erg geholpen!

Iris

Ontzettend bedankt voor met name je laatste 2 artikelen. Emotionele intensiteit (met bijbehorende spanningen)  is iets waar wij toch veel moeite mee hadden. Op school kregen we met name termen als ODD-CD, ADD,ADHD, Asperger om ons oren. Wij konden ons daar totaal niet in vinden. Als wij benoemden dat wij aan hoogbegaafdheid dachten, werd dat niet echt serieus genomen. Nu (1,5 jaar later, 1 juf  en wat testen verder) blijkt hij 2 jaar vooruit te lopen op leeftijdsgenootjes. Je kunt je voorstellen dat het voelt als een bevestiging en eigenlijk ook wel opluchting. Hiermee zijn de moeilijkheden voor onze zoon (6) uiteraard niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar er wordt nu wel gericht gekeken en meer afgestemd op wat hij nodig heeft. Ik lees in je artikel de vraag: Wat betekent hoogbegaafdheid voor je kind? Wat mij betreft is dit het belangrijkste. Begrijpen wat er in dat koppie speelt en daar als ouder of leerkracht op inspelen. Ik merk dat het hem nu al rustiger maakt. Bedankt!

Linda

Ik heb zoveel geleerd tijdens de master class over hoogbegaafde peuters en kleuters! Ik lees veel op internet over hoogbegaafdheid, maar niet veel of niets over heel jonge kinderen. Met andere moeders kan ik mijn problemen niet bespreken, ze kijken mij vaak nietszeggend aan. Ik was blij met de herkenning van andere ouders en het besef dat ik niet gek ben! Ik heb het inderdaad goed gezien dat mijn kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft en nu ga ik er werk van maken.

Anoniem

De dag Hoogbegaafd Opvoeden is een eye-opener voor mij geweest. Ik heb heel veel geleerd over mijn kinderen. Veel dingen die ik hoorde lees je nergens in boeken, vooral praktische tips hoe om te gaan met verschillende situaties. Horen over intensiteit van hoogbegaafde kinderen en wat het voor het kind betekent was nieuw voor mij. Ik besefte dat ik tot nu toe mijn kind verkeerd had begrepen en benaderd. Nu zal ik het zeker anders doen!

Marleen

Renata’s experience and advice on how to support our exceptionally gifted child, both at home as in school, has been invaluable to us. We have been working closely together for several years now, starting from the first signs of special needs of our child in the KDV and continuing trusting Renata today as our advisor to the primary school. Renata’s depth of experience is unique in The Netherlands in what concerns the exceptionally gifted child’s education and development needs.

Nelson Silva, Nokia