Episode 52

Gedrild tot zinloze perfectie

Naar aanleiding van een aantal gesprekken afgelopen week heb ik ter ondersteuning van ouders deze opname gemaakt. Het komt namelijk nogal vaak voor dat een uitzonderlijk begaafd kind dat door het gebrek aan passende begeleiding en door onbegrip thuis komt te zitten, onder druk wordt gezet om binnen een bepaalde tijd op school te komen. Mensen die weinig tot niets weten van uitzonderlijke begaafdheid maar helaas ervan uitgaan dat ze het weten, kunnen het leven van de ouders en van het kind erg onaangenaam maken. Mooi hieraan is: dat hoef jij als ouder niet te tolereren. Je hebt namelijk een keuze. En hierover deze podcast. Om je te ondersteunen.

Ik geef je ook tips hoe om te gaan met de Leerplicht Wet en wat je als ouder vooral moet doen of niet moet doen. Geloof mij, ik heb het allemaal persoonlijk meegemaakt. Gesprekken met leerplichtambtenaren, uitleg, uitleg, uitleg, maar terwijl ik dat allemaal deed, een ding hield ik goed voor ogen: de behoeftes van mijn kinderen. Met respect naar anderen kun je veel voor elkaar krijgen en uiteindelijk kunnen mensen niet anders dan de belangen van het kind inzien.

Wil je meer leren? Vanaf september organiseer ik veel live workshops en masterclasses, bijzonder interessant en boeiend. Dus meld je aan en we zien elkaar snel! Links kun je hieronder vinden of boven in het menu :).

Ik wil je zeker deze online module aanraden:

https://www.ieku.nl/hoogbegaafde-kinderen-en-vaardigheden-leren/


Groet, Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

Where the Eagles Fly

Een nieuwe live masterclass, bestaande uit drie hele dagen waar je vaardigheden 2.0 voor een hoogbegaafde rebel leert. Het is voor mensen die niet meer zichzelf moeten overtuigen dat ze hoogbegaafd zijn. Het is voor volwassenen die al vanuit hun kern leven en op weg meer inspiratie en input willen, zodat ze verder blijven lopen. De weg is oneindig 🙂

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Kijk en leer in je eigen tempo en in je eigen tijd, vanuit je eigen plek.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress