Welke vaardigheden heb je nodig?

Er wordt veel gesproken over executieve functies. Je krijgt misschien te horen dat "de executieve functies van je kind nog niet goed zijn ontwikkeld". Maar wat bedoelt de leerkracht ermee en om welke functies gaat het eigenlijk? En waarom laat je kind ze niet zien of zou er toch iets anders aan de hand zijn? Het is bij hoogbegaafde kinderen niet zo simpel als "executieve functies aanleren". Als het zo was, was er geen probleem. Wat belangrijk is, is te beseffen dat er met je kind niets mis is, het is de benadering van de volwassene, de verwachtingen en de interpretatie waar iets mee aan de hand is.

In deze module deel ik met je mijn inzichten over vaardigheden die hoogbegaafde kinderen nodig hebben. Het gaat voornamelijk om heel andere vaardigheden dan die op school geleerd worden en opvallend is dat pas als deze vaardigheden (waaronder de vaardigheid om jezelf te durven zijn) op orde zijn of als daaraan in ieder geval gewerkt wordt, een hoogbegaafd of uitzonderlijk begaafd kind pas alle andere secundaire vaardigheden kan leren. Dan pas wordt het life long learning, waardevol leren dat je bij blijft.

Renata Hamsikova waarom doe ik wat ik doe

Vaardigheden van hoogbegaafde rebel

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde mensen zijn anders. Om een hoogbegaafde rebel te kunnen zijn - om te leven vanuit je kern, om te durven zijn wie je bent en het ook laten zien - heb je vaardigheden nodig. Het zijn vaak heel andere vaardigheden dan andere mensen nodig hebben. En je leert ze over het algemeen niet op school. Je leert ze van je ouders of anderen of door vallen en opstaan. Om te beginnen is het belangrijk te beseffen dat als je intelligent bent, ben JIJ alleen verantwoordelijk voor je eigen leven.

Natuurlijk zijn er anderen en je hebt ze soms nodig om van hen te leren. De zelfsturing en zelfstandigheid in je eigen weg te kiezen en over voldoende vaardigheden beschikken om die weg te bewandelen is essentieel voor autonome, hoogbegaafde mensen. Als je je teveel aanpast en als je te veel andermans weg volgt word je ziek, soms zelfs letterlijk. Frustraties, een laag zelfbeeld, burn-out, dat zijn allemaal uitwerkingen van niet jezelf durven zijn.

Bekend van:

Het belangrijkste wat je je kind kunt leren is de vaardigheid
om te durven zijn wie hij/zij is.

Tijdens het volgen van deze module leer je onder meer:

Wat wordt verteld over executieve functies in verband met hoogbegaafdheid
Waar gaat het werkelijk om (en waarom gaat het soms moeizaam met het aanleren van vaardigheden op school)
Welke vaardigheden hebben hoogbegaafde mensen nodig
Hoe maak je een plan voor een kind dat zich asynchroon ontwikkelt
Deze module is niet bedoeld voor kinderen maar gaat over kinderen. En het geeft ook inzichten aan volwassenen.

PRIJS 65,00 EURO

VAARDIGHEDEN VAN HOOGBEGAAFDE KINDEREN

inzichten over vaardigheden voor hoogbegaafde mensen
executieve vaardigheden uitgelegd (toegespitst op hoogbegaafden)
invulschema's en overzichten

Vragen en antwoorden

Wat gebeurt er nadat de betaling is gedaan?

Nadat je via de shoppingcart hebt afgerekend, ontvang je een e-mail met een bevestiging en de inlog gegevens. Om de module te kunnen volgen heb je namelijk een wachtwoord nodig. Bewaar dit goed en deel het niet met iedereen. Als je vragen hebt na afloop en als je behoefte hebt aan een adviesgesprek of anders, neem gerust contact met mij op (door een mail te sturen naar mijn assistente Jessica) en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Als er tijdens het afrekenen iets misgaat of als je geen mail met link ontvangt, kun je met mij contact opnemen. Kijk bij een afwezige mail eerst in je spam, want dat gebeurt wel vaker dat er een mail in de spambox belandt.

Ik heb al veel over hoogbegaafdheid en uitzonderlijke begaafdheid  gelezen. Zal ik hier echt nog niets aan hebben?

Een goede vraag. Ik heb ook enorm veel gelezen en geleerd over hoogbegaafdheid, maar toch leer ik iedere dag weer iets nieuws. Niet per se over hoogbegaafdheid. maar vooral over vaardigheden die je weerbaar en onafhankelijk maken.

Als je veel leest, krijg je veel informatie, maar dan zit je dan. Zonder een plan en tips voor je eigen gezin en je kind(eren). Er zijn genoeg algemene boeken die over algemene dingen gaan. Deze module richt zich niet op executieve vaardigheden in zijn algemeenheid maar op vaardigheden specifiek voor hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde mensen.

Ik ben een leerkracht, heb ik dan ook iets aan deze module?

Als leerkracht heb je zeker iets aan deze module. Je krijgt meer inzicht in wat hoogbegaafde leerlingen nodig hebben en waarom het soms niet lukt om hen de nodige vaardigheden aan te leren. Aan de hand van de inhoud van deze module kun je een plan maken en de leerling verder helpen.

Krijg ik een korting als ik meerdere modules afneem?

Mijn antwoord op deze vraag is simpel: nee. Ik doe niet aan twee voor de prijs van een mentaliteit, omdat ik achter de inhoud van mijn trainingen en cursussen sta en omdat het vaak om unieke content gaat.

Wil je nog meer leren?

ONLINE

Als je in je eigen tempo en omgeving wilt leren of als je niet in de gelegenheid bent om persoonlijk naar een dag te komen, heb ik voor je modules en complete cursussen die je zelfstandig kunt volgen.

LIVE

Tijdens het schooljaar kun je meedoen aan diverse inspiratiedagen en trainingen. Kijk in de agenda en doe mee, want je krijgt veel input en je kunt vragen aan mij stellen. Tot snel!

BOEKEN

Mijn laatste boek Intens, authentiek en vrij met ruim 400 pagina's is voor vele mensen een life changer geworden. Kijk hier naar nog meer publicaties.

iets te vragen?

Als je vragen hebt over deze module of andere zaken, stuur mij gerust een e-mail via de assistente. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.