Je bent ofwel een initiërende kracht in je leven of een gevolg…

Je leeft om de initiërende kracht van je leven te zijn! Niet een gevolg van andermans stemmingen, verlangens of angsten. Je bent hier om een meesterwerk van je leven te creëren. Je hoeft niet te wachten op een toestemming of een goedkeuring.

Het wordt je op school geleerd: met iedereen meedoen, iedereen doet hetzelfde, wachten op elkaar, aanpassen, opgaan in de groep, hoe meer sociaal je lijkt te zijn, hoe meer alle volwassenen tevreden zijn.

Ouders zeggen vaak tegen mij: met mijn dochter/zoon gaat het nu goed, zij/hij heeft zich goed aangepast en er zijn op dit moment geen problemen? Oh nee?? Denk je dat je kind inderdaad heel goed gaat DOORDAT het zich heeft aangepast? Je kind is zichzelf aan het kwijtraken! Aanpassen is geen optie.

Ben je een versie van hetzelfde verhaal?

Het leven is geen wedstrijd, hoewel het soms zo lijkt met diploma’s, cijfers en toetsen en beloningen die je ervoor krijgt. Maar je bent hier niet om zo klein en onbeduidend mogelijk te worden, om zo aangepast mogelijk te leven, omdat iemand misschien getriggerd wordt door jouw anders zijn, door jouw energie en licht. Sensitieve, uitzonderlijk begaafde kinderen, voelen dit dagelijks. De competentie die niet echt is en die nergens over gaat. Ze ervaren al de eerste dag op school de banaliteit van dat alles. Het is niet wie ze zijn! Het is niet hun leven en het zijn niet hun keuzes. Het zit niet in hun natuur dat ze zich aanpassen, omdat ze van nature autonoom en vrij zijn. Dat ben jij als volwassene ook, je bent het alleen vergeten. Je moet je het weer gaan herinneren en als je kinderen hebt, doorvertellen en doorgeven.

Niemand anders kan jouw pad bewandelen. Niemand anders zal ooit naar je toe komen en je vertellen dat je het nu eindelijk verdient om het leven te creëren dat je wilt. Jij bent het die je kracht terug moet nemen.

Leven als gevolg van het leven van iemand anders is niet geweldig. Kijk naar je dagelijkse bezigheden en gedachten: waarin leef je het leven van iemand anders en wat is compleet authentiek je eigen keuze? Waar verschuil je je achter de beslissingen van iemand anders en vermijd je de mogelijkheid om jezelf te worden?

Waar wacht je nog om je leven te leiden met een zuivere, heldere intentie?

Je bent hier om de wateren van je leven te laten stromen, om een leider van je leven te worden. Welk verschil kun je uitmaken?