Episode 55

Als trauma je achtervolgt

In deze podcast ben ik in gesprek met Linda Sanders die te gast is bij de masterclass Ongemerkt onverwerkt. Een jarenlange aanpassing en aan de verwachtingen van anderen denken te moeten voldoen zijn ouders van hoogbegaafde kinderen vaak getraumatiseerd of op zijn minst zo aangepast dat ze niet vanuit hun kern leven en opvoeden maar vanuit hun aangepaste zelf. Het is niet gemakkelijk om helder voor ogen te krijgen wat van jou is en wat van iemand anders. Met andere woorden: welke opvattingen zijn werkelijk gebaseerd op jouw authentieke ziel en wat projecteer je op jouw kind dat ooit op jou is geprojecteerd?

Probeer maar daar eens duidelijkheid in te krijgen als je jezelf die vraag nog nooit hebt gesteld. En toch is het ongelooflijk belangrijk om dat inzichtelijk te krijgen. Voor opvoeding van kinderen (zeker van intense, intelligente, hoogsensitieve kinderen) is het van levensbelang dat de ouder zo authentiek mogelijk is. Dat betekent dat er voor de ouder werk aan de winkel is, werk aan zichzelf om precies te zijn. Er moeten lagen afgepeld worden zodat de authentieke mens tevoorschijn komt. Meer in deze podcast en nog meer tijdens de masterclass.

Veel liefs,

Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

Where the Eagles Fly

Een nieuwe live masterclass, bestaande uit drie hele dagen waar je vaardigheden 2.0 voor een hoogbegaafde rebel leert. Het is voor mensen die niet meer zichzelf moeten overtuigen dat ze hoogbegaafd zijn. Het is voor volwassenen die al vanuit hun kern leven en op weg meer inspiratie en input willen, zodat ze verder blijven lopen. De weg is oneindig 🙂

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Kijk en leer in je eigen tempo en in je eigen tijd, vanuit je eigen plek.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress