Episode 48

Hoogbegaafde eigenwaarde

Je verliest je eigenwaarde als je anderen laat bepalen wie je bent en wat je waard bent... Hoogbegaafde kinderen wordt vanaf kleins af aan verteld wie ze moeten zijn en hoe ze zich handig moeten aanpassen. Er zijn zelfs sociale vaardigheden trainingen, waarin kinderen geleerd wordt hoe ze zich moeten aanpassen! Die trainingen gaan niet om gedragingen gebaseerd op de essentie van het kind, nee, hoogbegaafde kinderen wordt daar geleerd hoe ze zich moeten aanpassen aan het gemiddelde en dus hoe ze zichzelf moeten verliezen!

Op die manier verlies je je eigenwaarde en je wordt afhankelijk van oordeel en meningen van anderen. En zoals je je kunt voorstellen, word je ongelooflijk kwetsbaar en instabiel. Je moet je persoonlijke macht terug nemen, alleen dan kun je vanuit jezelf functioneren.

Hoogbegaafde mensen denken dat aanpassen de norm is. Maar dat is het niet! Jezelf zijn is de norm en je eigenwaarde bepaal je zelf. Luister naar deze podcast, dan weet je wat ik bedoel.

Wil je iets veranderen in jouw leven of het leven van je kind? Kijk hieronder naar de mogelijkheden.

Tot snel!

Groet, Renata


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress