5 essentiële stappen van
hoogbegaafd opvoeden

ONLINE TRAINING VOOR OUDERS (EN OPVOEDPROFESSIONALS)

OP WOENSDAG OCHTEND ONLINE

2 februari, 16 februari, 2 maart, 23 maart en 6 april 2022

Als ouder van een uitzonderlijk begaafd of hoogbegaafd kind voel je je soms alleen, omdat je met specifieke ervaringen en dilemma's te maken hebt, waar anderen nooit tegen aan lopen of die ze niet begrijpen.

Om je te helpen te doorzien hoe jij en je kind zich tot  de wereld kunnen verhouden heb ik deze stappen ontwikkeld. Het is een systeem voor ouders die willen dat hun hoogbegaafde kind adequaat begeleid en opgevoed wordt en dat het gepast onderwijs krijgt, zodat het zijn hoogbegaafdheid leert waarderen en gebruiken om te bereiken van het wil.

"Zou je leven er anders uitzien als je wist hoe je jouw hoogbegaafde kind kunt opvoeden en hoe je het voor hem/haar op school leuker kunt maken?"

Met dit 5 stappen plan pak je alles aan wat met het welbevinden van je hoogbegaafde kind te maken heeft: schoolsituatie, thuissituatie, zijn eigen zelfvertrouwen, jouw manier van opvoeden en jouw zelfvertrouwen als opvoeder. Je hebt misschien al talloze boeken en websites over hoogbegaafdheid gelezen en toch worstel je telkens met dezelfde problemen. Nu heb je kans deze problemen aan te pakken door met mij samen te werken.

Want, als je ziet dat je kind...

...is het niet gemakkelijk om positief en gemotiveerd te blijven en je kind dag in dag uit op de juiste manier te steunen. Zeker als je telkens van de school te horen krijgt dat hij toch niets laat zien en dat ze niet van plan zijn ander werk aan te bieden.

Als ouder moet je je niet gek laten maken door een oordeel van anderen. Zij weten altijd beter hoe je je intens, hooggevoelig, extreem intelligent kind moet opvoeden. Maar ze weten niet waar ze het over hebben. Laat je dus niet gek maken, trek je eigen plan en hou je er aan. Met het maken van zo'n plan ga ik je helpen, als ook met inzichten over hoogbegaafdheid en de maatschappij als geheel en hoe je je kind leert zich tot de rest te verhouden.

Your life does not get better by chance, in gets better by change.

Verandering: 5 stappen plan

Als ouder van een uitzonderlijk begaafd of hoogbegaafd kind heb je misschien regelmatig slapeloze nachten: als je voor de zoveelste keer bij de school hebt aangedrongen op andere lesstof of moeilijkere werkjes en het gebeurt niet, als je ziet dat je kind steeds stiller wordt en niet meer naar school wil of als je voor de zoveelste keer hebt geprobeerd uit te leggen wat jouw kind nodig heeft om lekker in zijn vel te komen zitten.

Wachten tot iemand iets doet of van school tot school hoppen en hopen dat iemand je kind begrijpt is niet de oplossing. Bovendien geeft het je kind een verkeerde boodschap. Namelijk: dat het niet zelfredzaam is en dat het afhankelijk is van anderen. Dat is niet zo!

Uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde mensen zijn van nature autonoom. Ze hebben die autonomie nodig. Om goed vanuit je autonomie te kunnen leven hebben kinderen vaardigheden nodig. Als je als opvoeder weet wat nodig is, als je dat duidelijk voor ogen ziet, kun je je kind helpen een zelfredzame, zelfsturende volwassene te worden, een onafhankelijke denker, die leeft vanuit zijn authenticiteit.

Ik wil je helpen hiervoor kaders te ontwikkelen en een plan te maken, zodat je een merkbare en blijvende verandering teweeg kunt brengen in het leven van jezelf én in het leven van je kind.

Laten we kijken hoe het systeem "5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden"  jouw leven kan veranderen.

Hier gaan we het over hebben:

Alles op een rij
2 februari 2022
9.30-11.30 uur

Wat wil je veranderen? Waar loop je tegen aan? Wat wil je (voor je kind) bereiken? We nemen er de tijd voor om goed in beeld te krijgen wat er in jouw situatie speelt en wat nodig is: hoe zou je willen dat het zou gaan? Stel je de ideale situatie voor. Ik ga je helpen door mee te denken en kritische vragen stellen.

ONLINE

Basis voor verandering
16 februari 2022
9.30-11.30 uur

Welke mindset heb je nodig? Welke vaardigheden heeft je kind nodig? Hoe moet je jezelf en je kind in het geheel plaatsen? Hoe kun je vanuit je kern leven met respect voor anderen? Hoe bepaal je welke onderwijsaanpassing nodig is? Hoe bepaal je wat je kind nodig heeft?

ONLINE

Shift happens
2 maart 2022
9.30-11.30 uur

Coaching ouders - we bespreken casussen uit je eigen situatie. Je krijgt tips & tools om verandering teweeg te brengen.

We gaan een plan maken hoe dit aan te pakken, je krijgt feedback en je kunt vragen stellen.

ONLINE

Verandering op school
23 maart 2022
9.30-11.30 uur

We gaan het hebben over hoogbegaafd zijn op school (basis of middelbaar), wat hebben kinderen nodig met betrekking tot zichzelf blijven, terwijl ze functioneren in een omgeving die hen niet begrijpt. Is onderwijsaanpassing haalbaar en wat doe je als het niet lukt? Hoe kun je maatwerk voor je kind regelen? Maak gebruik van mijn ervaring met scholen en de wetgeving.

ONLINE

Controle behouden
6 april 2022
9.30-11.30 uur

Je wilt dat nadat deze training klaar is alles goed blijft lopen. Het is nu niet alleen de zaak om een plan te maken, maar je ook aan te houden. We praten over uitstelgedrag en angst voor verandering, hoe je dit kunt doorbreken en blijvend, met een vernieuwde mindset en met nieuwe inzichten je leven en dat van je kind een andere draai kunt geven.

ONLINE

Een korting op het 2-daagse transformatie event Hoogbegaafde rebel in wording

 Als deelnemer van deze online training kun je met een korting deelnemen aan het 2-daagse transformatie event Hoogbegaafde rebel in wording. Dat is niet in de prijs van deze cursus inbegrepen omdat je een keuze hebt om nog verder te groeien. Laat mij weten of je mee wilt doen en je ontvangt de aanmeldingslink met korting.

LIVE

Theoretische kennis, praktijk ervaring, gesprekken, nieuwe inzichten, nieuwe mensen ...

Waarom zou je wachten?

Je kind wordt nu gevormd en heeft jouw leiding nodig

Jouw kind is anders. Intens, hooggevoelig en ontwikkelt asynchroon. Jouw kind heeft een enorm potentieel en specifieke talenten die gedeeld kunnen worden met de wereld. Als het een uitdaging voor je is om je kind op de juiste manier te begeleiden en opvoeden, nodig ik je uit om te profiteren van mijn kennis en ervaring: met een stappenplan naar een positieve verandering en kansen die ervoor zorgen dat je kind zijn weg kan kiezen, ongeacht wat anderen willen of vinden, ongeacht hoe hij of zij het op dit moment doet op school.

Met deze training investeer je in je grootste bezit ooit - jouw kind - en hoe je hem of haar zo goed mogelijk kunt voorbereiden op zijn volwassen leven.

Je staat na deze training veel steviger in je schoenen als opvoeder maar ook als "advocaat" voor je kind, omdat je meer achtergrondkennis hebt over hoogbegaafdheid waardoor je je kind beter begrijpt en aan anderen beter kunt uitleggen wat je kind nodig heeft en waarom.

Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan leiden tot verrukking, angst en alles ertussen. Volwassenen moeten bijna het onmogelijke prestaties leveren – het kind ondersteunen zonder te pushen, waarderen zonder overdreven bevestigen, begeleiden zonder over te nemen. Ik ondersteun je daarin graag!

Twijfel je of dit programma iets voor jou is? Of weet je niet of je er tijd voor hebt? Neem gerust contact met mij op via de mail, dan kan ik je meer informatie toesturen of we kunnen een belafspraak maken waarbij je jouw vragen kunt stellen.

Renata, ik heb het zo druk, ik weet niet of ik er tijd voor heb. Bovendien kan ik moeilijk een oppas voor mijn kinderen regelen.

Het antwoord is JA! Ik weet wat het is als je veel verantwoordelijkheden hebt. Even pauze nemen van je routine en de tijd nemen om echt meer te weten te komen zal zich uiteindelijk terug laten zien op veel positieve manieren. We kunnen geen duidelijkheid krijgen over wat de beste oplossingen zijn als we zo dichtbij onze situatie zijn en als we er geen afstand van nemen. En wat de oppas betreft: er valt altijd iets te regelen als je echt wilt. Het gaat om 5 ochtenden en als je van ver komt, misschien één dag om deel te nemen in Beets.

Ik heb al veel over hoogbegaafdheid en uitzonderlijke begaafdheid  gelezen. Zal ik hier echt nog niets aan hebben?

Een goede vraag. Ik heb ook enorm veel gelezen en geleerd over hoogbegaafdheid, maar toch leer ik iedere dag weer iets nieuws. Niet per se over hoogbegaafdheid. maar vooral over vaardigheden die je weerbaar en onafhankelijk maken.

Als je veel leest, krijg je veel informatie, maar dan zit je dan. Zonder een plan en tips voor je eigen gezin en je kind(eren). Er zijn genoeg algemene boeken die over algemene dingen gaan. Deze training is echter anders. Ten eerste kijk ik naar je persoonlijke situatie en die van je kind waarbij je een blauwdruk krijgt voor je opvoeding (want niet ieder gezin is dezelfde). Ten tweede motiveer en inspireer ik je om door te zetten. En dat doen boeken meestal niet. Dus hopelijk ben je niet alleen geïnspireerd, maar ook gemotiveerd en heb je een plan in handen waarmee je meteen aan de slag kunt.

Het is nogal veel geld, zal het voor mij genoeg opleveren?

Dat hangt van jou af en je van inzet. Als je passief komt luisteren en als je de opdrachten of aanwijzingen niet volgt, verandert er niets natuurlijk. Maar als je aan de slag gaat met de verkregen tips en schema's, zal je merken dat het werkt en dat er langzaam aan een verandering op gang komt. Een verandering in het leven van je kind én dat van jezelf. Doordat je meer achtergrond kennis hebt en meer inzichten, ga je anders naar "problemen" kijken en kom je met oplossingen die gebaseerd zijn op jouw behoeftes en die van je kind.

Mijn kind is niet als hoogbegaafd getest. Zou ik moeten deelnemen?

Veel kinderen zijn niet getest of ze zijn niet goed getest. Je weet als ouder vaak het beste of je kind hoogbegaafd is of niet.Waarom zou je een (verkeerde) testuitslag als de basis willen voor de juiste opvoeding en begeleiding van je kind? Als je twijfelt, kun je mij altijd een mail sturen en dan overleggen we samen of deze training voor jou geschikt is.

Vragen?

Heb je vragen over de training?

© Copyright IEKU Advies.  Alle rechten voorbehouden.

Get Instant Access to the Video Course

Enter your details below to get instant access to [enter course name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Schrijf je in voor de gratis brochure:

Begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen

Gratis informatie over begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen. Advies, inspiratie en liefdevolle en soms stevige, motiverende inzichten!
JA ik wil de brochure!
(uitschrijven kan altijd)
close-link
Klik
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ok
Page Created with OptimizePress