Episode 59

Aanpassen is geen optie

Aanpassen aan het gemiddelde is geen optie als je hoogbegaafd bent. Wat de meeste mensen niet beseffen is dat aanpassing aan iemand wie je niet bent tot het verlies van het Zelf leidt, dus tot een depressie, een trauma, een vecht-vlucht-bevries staat van zijn, in het stelselmatig overbelasten van het zenuwstelsel en in de staking van de ontwikkeling van het kind.

Als alle energie aan gedwongen aanpassen gaat, heb je geen energie meer over om je te ontwikkelen.

Ik leg een aantal ingewikkelde concepten uit, hou pen en papier bij de hand, zodat je de verschillende oorzaken van aanpassen en de gevolgen die dat heeft kunt noteren en vervolgens kijken hoe je jezelf en je kind kunt helpen. Alleen luisteren is niet genoeg!

Luister naar deze podcast en neem een besluit!

Als je verder wilt ontwikkelen, heb ik voor je de masterclass Where the Eagles Fly of andere live workshops of masterclasses. Blijf vooral niet wachten en hopen dat "iemand" je begrijpt en dat "iemand" het voor je oplost. De ouder moet in zijn/haar kracht komen en dan... verandert ALLES voor het kind.

Liefs, Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

Where the Eagles Fly

Een nieuwe live masterclass, bestaande uit drie hele dagen waar je vaardigheden 2.0 voor een hoogbegaafde rebel leert. Het is voor mensen die niet meer zichzelf moeten overtuigen dat ze hoogbegaafd zijn. Het is voor volwassenen die al vanuit hun kern leven en op weg meer inspiratie en input willen, zodat ze verder blijven lopen. De weg is oneindig 🙂

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Kijk en leer in je eigen tempo en in je eigen tijd, vanuit je eigen plek.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress