Wil je Renata Hamsikova als spreker voor een congres boeken of heb je gegevens nodig voor een interview of artikel? Maak dan gerust gebruik van onderstaande informatie. Wil je meer over lezingen of in-company trainingen weten, dan kun je hier klikken.

Renata Hamsikova Bio & Over

Hi, ik ben Renata Hamsikova, oprichter en eigenaar van IEKU Advies. Mijn specialisme is advies over en begeleiding van uitzonderlijk begaafde kinderen en tieners. Ik ben de auteur van de publicaties Hoogbegaafde kinderen versnellen niet, Intens, authentiek en vrij en The Light In You. Daarnaast hou ik van lezen, reizen en ongelijkheid in de wereld onder de aandacht brengen en bestrijden. Ik ben een hoogbegaafde rebel. Op deze pagina vind je:

  • mijn biografie voor publicaties
  • informatie over voorwaarden voor lezingen
  • foto’s voor publicaties

Voor professionele events en publicaties van artikelen kun je deze tekst gebruiken:

Renata Hamsikova is de oprichter van IEKU Advies, een bureau gespecialiseerd in uitzonderlijke begaafdheid (145+ IQ) en hoogbegaafdheid. Renata wijdt haar professionele leven aan het helpen van mensen om zichzelf te zijn en te blijven. De doelgroep van uitzonderlijk begaafde kinderen wordt vaak verkeerd ingeschat, begrepen en begeleid. Renata richt zich in haar aanpak op het individu, het versterken van het zelfbeeld en kinderen leren zichzelf te zijn en te blijven, in een wereld die wil dat ze anders zijn. Renata heeft op haar naam verschillende publicaties staan, waaronder  Hoogbegaafde kinderen versnellen niet, Intens, authentiek en vrij en The Light In You.

Voel je vrij om onderstaande foto’s te gebruiken met een verwijzing terug naar deze pagina.

Volledige biografie

Renata heeft na haar studie een vertaalbureau opgericht, waar ze werkte als tolk en vertaler met een klein team. Na 18 jaar vond ze het tijd voor een verandering en ging ze weer studeren. Haar inspiratie tot deze koerswijziging was het besef dat er in het Nederlandse onderwijs weinig kennis is over hoogbegaafdheid en dat hoogbegaafde kinderen uitgesloten worden van begeleiding en het onderwijs waar ze wettelijk recht op hebben. In 2009 heeft Renata IEKU Advies opgericht. Inmiddels is ze niet alleen specialist in uitzonderlijke begaafdheid (voor kinderen die of 145+ IQ scoren op een IQ-test of waarvan een ervaren specialist zegt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn) maar ook een mensenrechten activist :). Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen worden namelijk nog steeds gediscrimineerd en uitgesloten van passende begeleiding (al dan niet onbedoeld). De bewustwording creëren dat ieder kind het recht heeft om te zijn wie het is, een individu dat de inclusieve wereld zelfredzaam en zelfsturend aankan, is Renata’s belangrijkste missie.

Renata Hamsikova is vooral bekend door haar vernieuwende aanpak die zich richt op de kern, namelijk het hoogbegaafde kind en zijn ouders begeleiden in de zoektocht naar zichzelf om een hoogbegaafde rebel te kunnen zijn, een intens, authentiek, autonoom en vrij mens.

Boek Renata voor een lezing

Onderwerpvoorbeelden

Hoogbegaafde rebel in wording – hoe je hoogbegaafde kinderen begeleidt naar autonomie en zelfredzaamheid, terwijl je hen zich niet laat aanpassen aan het systeem maar hen juist leert hun authenticiteit te bewaren en te versterken.

Hoogbegaafde meisjes, vooraanstaande vrouwen – hoogbegaafde meisjes passen zich vanaf dag één dat ze op school komen extreem aan, waarbij ze zichzelf verliezen. Renata gaat nader in op de behoeftes van deze meisjes, zowel thuis als op school.

Uitzonderlijk begaafde kinderen – aliens op aarde? – wie zijn deze kinderen, die over bijzondere intellectuele capaciteiten beschikken en een enorme intensiteit en diepgang hebben in hun denken en voelen? Dat vertelt Renata tijdens deze lezing. Daarnaast gaat ze in op hun behoeftes voor onderwijs en ontwikkeling.

Maatwerk is geen luxe – over maatwerk in het onderwijs en in het leven voor uitzonderlijk begaafde mensen, waarbij opleuken en uittrekken van het bestaande niet werkt. Vanuit je eigen kracht en autonomie leven wel. Ik draag inspiratie aan om vrij te kunnen leven, ook voor de halve procent mensen die vaak gedwongen zich aan het gemiddelde aan te passen.

Spreekvereisten:

Voor evenementen op minder dan 1,5 uur reistijd van Hoorn (NH) en minder dan 75 deelnemers:

Geen sprekershonorarium
Betaling van reiskosten + hotel (indien overnachting vereist)
Bestelling van minimaal 30 boeken Intens, authentiek en vrij of 40 boeken The Light In You

Voor evenementen verder weg met een rechtstreekse treinverbinding van Hoorn (NH) en minder dan 150 deelnemers:

Geen sprekershonorarium
Trein 1e klas + hotelvergoeding (indien overnachting vereist)
Bestelling van minimaal 40 boeken Intens, authentiek en vrij of 50 boeken The Light In You

Voor evenementen verder weg met een rechtstreekse treinverbinding van Hoorn (NH) en meer dan 150 deelnemers:

Geen sprekershonorarium
Trein 1e klas + hotelvergoeding (indien overnachting vereist)
Bestelling van minimaal 50 boeken Intens, authentiek en vrij of 60 boeken The Light In You

Renata accepteert uitnodigingen voor evenementen vanaf oktober 2023. Als je wilt dat Renata op een conferentie of evenement spreekt, stuur dan een bericht naar renata@ieku.nl.

Wil je een training voor je team organiseren, dan gelden andere voorwaarden. Neem hiervoor contact op met Renata via renata@ieku.nl.

Foto’s

Voor pers, evenement et cetera, voel je vrij om een van de volgende foto’s te gebruiken (link als referentie terug naar deze pagina):

Renata Hamsikova media

Download hier deze foto

Download hier deze foto

Renata Hamsikova als spreker

Download hier deze foto

Renata Hamsikovva

Download hier deze foto

logo IEKU Advies

 Download hier de logo van IEKU

Download hier een flyer over Renata Hamsikova

Neem contact met ons op als je vragen hebt. Mail naar Jessica, de PA van Renata. Haar e-mailadres is: jessica@ieku.nl