Coaching voor ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen


Voor een uniek individu in de inclusieve wereld

Uitzonderlijke begaafdheid

Aan het verste uiteinde van het spectrum van hoogbegaafdheid is een onderscheiden deelverzameling, minder dan een half procent van de algemene bevolking, die we identificeren als uitzonderlijk begaafd.

Uitzonderlijk begaafde kinderen verschillen van hoogbegaafde kinderen
Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn net zo verschillend van hoogbegaafde kinderen met IQ's van 130 als hoogbegaafden van degenen met een IQ van 100. Deze subgroep bezit een verbazingwekkende cognitieve capaciteit, buitengewone gevoeligheid en intensiteit en omvat opmerkelijke en eigenzinnige individuen.

Ongekend potentieel wordt zichtbaar met de juiste ondersteuning
Wanneer dit op de juiste manier wordt ondersteund, kunnen onbegrensd enthousiasme, hang naar het leven, onverzadigbare nieuwsgierigheid, empathie en energiebronnen van ongekend potentieel zichtbaar worden. Uitzonderlijk begaafden zijn gedreven om te leren, volledig in overeenstemming met een verhoogd bewustzijn te leven en kunnen een ​​positieve invloed hebben op of een bijdrage leveren aan de bredere wereld.

Deskundigheid is van vitaal belang bij uitzonderlijk begaafde kinderen

Het is van vitaal belang dat uitzonderlijk begaafde kinderen deskundig ouderschap, onderwijs en psychologische ondersteuning krijgen in overeenstemming met hun behoeften: intellectueel, emotioneel, sociaal, moreel en op het gebied van hun individuele talenten. Zonder deskundige ondersteuning kunnen we onbedoeld hun opmerkelijke vermogens verspillen en de bezielende essentie in de kern van hun wezen, die hun passie voor leren voedt en betekenis geeft aan hun bestaan, verpletteren.

Wie zijn uitzonderlijk begaafde kinderen?

Bijzonder kwetsbare kinderen met een ongewoon geavanceerde ontwikkeling

Uitzonderlijk begaafde kinderen laten een asynchrone ontwikkeling zien. Door hun grote cognitieve mogelijkheden en intensiteit, beleven en verhouden zij zich tot de wereld op eigen, unieke wijze.

Uitzonderlijk begaafde kinderen vragen om een speciale begeleiding
Een kind met een IQ van 160+ is beduidend anders dan een kind met een IQ van 130, net zoals hij zich anders verhoudt tot een kind met een gemiddeld IQ. Door hun unieke karakteristieken zijn deze kinderen bijzonder kwetsbaar. Uitzonderlijk begaafde kinderen hebben een speciale begeleiding nodig en een niet-traditionele onderwijsaanpak.

Er zijn drie groepen uitzonderlijk begaafde kinderen

highly gifted met een score tussen de 145 en 160 IQ
exceptionally gifted met een IQ van 160 +
profoundly gifted met een IQ van 175 tot 210

Deze kinderen worden met serieuze problemen geconfronteerd, terwijl ze zich staande proberen te houden in de wereld die niet voor hen is ingericht. Hun asynchrone ontwikkeling kan aanzienlijk zijn. Misschien hebben zij moeite om vrienden te vinden die hun interesse delen. Hun extreme gevoeligheid voor hun leefomgeving kan van hun kindertijd een mijnenveld aan te intense ervaringen maken.

Waarom is coaching van ouders belangrijk?

Omdat kinderen het gedrag en ideeën van hun ouders overnemen. Vaak is het zo dat je kind vastloopt doordat je zelf niet weet hoe verder of doordat je te lang doorgaat omdat de omgeving je in een bepaalde richting stuurt (misdiagnoses, verkeerde hulpverleners, denken in een verkeerde richting, meningen van anderen, etc.). Doordat jij eerst goed zicht hebt op wat de oorzaken van de problemen zijn, kun je beter je kind ondersteunen.

je reiscoach

Mijn naam is Renata Hamsikova. In mijn bedrijf IEKU Advies richt ik me voornamelijk op uitzonderlijk begaafde kinderen. Waarom nu iets voor volwassenen? Omdat ik merk dat het nodig is. Ik spreek dagelijks moeders en vaders van hoogbegaafde kinderen en zie hoe ze vastlopen in hun leven.

Ik wil je helpen (weer) jezelf te worden en de waarden die je kiest te leven aan je kinderen door te geven. Ik heb het pad naar mezelf gelopen en ik loop het nog, want we blijven een leven lang leren gelukkig. Er zijn bepaalde punten die mij enorm hebben geholpen om in mijn kracht te blijven staan en vanuit mijn authenticiteit te leven, zowel als ouder en ook als volwassene los van de ouderrol. Mijn input en advies is altijd mensgericht en ik hou rekening met alles waar je mee te maken hebt. Met de uitzicht van een arend kijk in naar je situatie en ik leer jou dat ook te doen. Tot snel! 

Liefs, Renata Hamsikova

Renata Hamsikova

Het individuele advies wijst je de weg naar oplossingen voor de specifieke problemen die jouw kind belemmeren optimaal te functioneren in de voor hem vreemde maatschappij.

Renata heeft ons als ouders doen inzien dat de angsten die onze dochter (11) had, zijn ontstaan doordat zij op school niet de uitdaging kreeg die ze nodig had. Door langdurige verveling richtte zij haar aandacht op andere zaken, waardoor angsten ontstonden en gedoe met haar vriendinnen. Onze dochter sprak meestal een op een met Renata. Aan het einde kreeg ik altijd een kort resumé van Renata, wat ik erg prettig vond. Daarnaast hebben wij Renata een keer zelf gesproken. Dit gesprek was zeer verhelderend. Renata legde ons veel uit over de manier waarop onze hoogbegaafde en hooggevoelige dochter dacht en in het leven stond. Ook maakte zij ons bewust dat er snel iets moest gebeuren, omdat onze dochter depressieve klachten vertoonde. Wij zijn heel blij dat op haar aanraden onze dochter tijdelijk alternatief les heeft gekregen: thuis van opa, die leraar was, en een extra dag op een plusklas. Dat gaf de uitdaging die zij nodig had om het schooljaar goed af te ronden. Renata heeft ons ook in dit proces geadviseerd. Binnen een paar maanden waren de angsten verminderd en werd ze weer haar vrolijke en energieke zelf. Op naar de middelbare school! En zodra we vastlopen, weten we nu Renata te vinden.

een ouder


Renata's experience and advice on how to support our exceptionally gifted child, both at home as in school, has been invaluable to us. We have been working closely together for several years now, starting from the first signs of special needs of our child in the KDV and continuing trusting Renata today as our advisor to the primary school. Renata's depth of experience is unique in The Netherlands in what concerns the exceptionally gifted child's education and development needs.

Giovanni


Voordelen van oudercoaching

Doel: Zuiver opvoeden

ZUIVER OPVOEDEN betekent opvoeden vanuit je essentie als mens, zodat je ook als ouder puur en authentiek kun zijn.

Je krijgt inzicht in de ontwikkeling en behoeftes van je kind - gebaseerd op jouw authenticiteit - zodat je een plan kunt opstellen en niet hoeft te wachten tot iemand anders het doet (school bijvoorbeeld).

Je krijgt handvatten voor opvoeding en al je vragen omtrent de begeleiding van je kind of kinderen kunnen aan bod komen. Je kunt gebruik maken van mijn jarenlange ervaring!

Wat is je rol als mens? Wat is je levensdoel? Wat laat je zien aan je kind en wat voor een rolmodel ben je? Wat zou je willen laten zien en hoe zou je je kind willen opvoeden? Je handelingen van nu, je overtuigingen en je motivaties doorgronden en op één lijn laten komen met wie JIJ bent zijn belangrijke stappen naar ZUIVER OPVOEDEN.

Vragen over onderwijs en de inrichting daarvan, met een specifieke, niet schoolgerelateerde, benadering, waarbij we het Fluïde model zullen gebruiken. Je zult in staat zijn telkens een plan voor je kind te kunnen maken en je zult flexibel zijn, ongeacht wat anderen vinden of willen.

Mogelijkheden

Als je iets wilt veranderen in het leven van je kind(eren) moet je eerst bij jezelf beginnen. Deze coaching richt zich op het opvoeden en ook zeer zeker op de opvoeder. Jij neemt je verleden mee en dat projecteer je op je kind. Niet erg, maar wel fijn als je het doorziet en dan bewuste keuzes kunt maken hoe verder. Daaruit voelt opvoeden heel anders. Ik wil je daarbij helpen, aanmoedigen en ondersteunen.

Neem contact op bij vragen en/of maak een kennismakingsafspraak.

Beginner

1225 euro

Betaling ineens

Dit betreft drie gesprekken van 90 minuten elk, in Hoorn of via Zoom. Inclusief een gratis kennismakingsafspraak via de telefoon.

Laat mij weten wanneer je kunt beginnen!

Gevorderde

 3780 euro

Betaling in 5 termijnen of ineens

Dit is de meest uitgebreide coaching van tien gesprekken van 90 minuten elk, op mijn kantoor of via Zoom.

Plan de afspraken inclusief een gratis kennismaking via de telefoon! De betaling kan eventueel in termijnen.

REGISTER YOUR SPOT NOW

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close