online live met Renata
Workshop voor ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen

... omdat aanpassen geen optie is


Opvoeden van uitzonderlijk begaafde kinderen gaat met ups en downs. Het kent geweldige hoogtes en prachtige momenten en het kent diepe dalen met zorgen. Het is daarom fijn als je input en feedback krijgt, als je kunt sparren en als je tips en inzichten kunt krijgen en delen.

Deze workshop organiseer ik om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen op weg te helpen.

Waar gaan we het over hebben

Wat betekent uitzonderlijk begaafd

Het is van alles en heeft weinig te maken met een gemeten IQ. Je moet als ouder weten wat het betekent, zodat je er voor je kind kunt zijn.

Wat hebben uitzonderlijk begaafde kinderen nodig

Misschien heb je het al gemerkt. Een "standaard" hoogbegaafden aanpak werkt niet. Wat dan wel zullen we bespreken tijdens deze workshop.

Hoe blijft je kind trauma-vrij

Dit is een bijzonder belangrijk onderwerp omdat veel uitzonderlijk begaafde kinderen symptomen van PTSS vertonen en niet meer naar school willen.

Advies

Ik geef je advies, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring met uitzonderlijke begaafdheid, met het onderwijssysteem en het leven 🙂

Onderwijs, maar hoe?

Een regulier onderwijssysteem is niet geschikt voor uitzonderlijk begaafde kinderen. We praten over hoe je er als ouder mee omgaat en hoe je ervoor zorgt dat je kind ontwikkelt.

Vaardigheden

Vaardigheden om te zijn wie je wilt zijn worden niet op school geleerd. Je moet ze als ouder weten en kennen zodat je ze jouw kind kunt voortleven en leren!

Ik loop met je mee ...

Renata Hamsikova

Opvoeden van uitzonderlijk begaafde kinderen is een kunst.

Als moeder van twee uitzonderlijk begaafde kinderen heb ik van alles meegemaakt. Ik begrijp je en kan me in jouw situatie verplaatsen. Het is een gevecht om enigszins passende onderwijsomgeving voor je kind te regelen en het is zwaar als je kind uitgesloten wordt en als een school geen veilige plek voor hem of haar is. Je moet als ouder dan heel stevig in je schoenen staan, omdat je aan je kind wilt laten zien hoe het voor zichzelf kan kiezen en zijn eigen leven kan inrichten, onafhankelijk van meningen van anderen (die het toch niet begrijpen). Je kunt je intelligentie gebruiken om te doen waar je passie ligt, je kunt je intelligentie effectief inzetten voor jezelf en dus ook voor het geheel. Want als jij je pad loopt, inspireer je anderen. Ik wens voor alle uitzonderlijk begaafde mensen dat ze durven vanuit hun hart te leven. En hoe je dat kunt doen? Dat deel ik graag met je.

Kun je aan de verwachtingen van anderen voldoen? Totaal niet interessant.

Maar kun je zijn wie je bent?

Renata Hamsikova

Doe je mee?
De workshop vindt plaats op
woensdag 10 april 2024 van 9.30 tot 12.00 uur (mogelijk uitloop ivm vragen)

Je doet mee voor

Input met betrekking tot bovengenoemde onderwerpen
Inclusief een opzet voor een leer/leefplan aan de hand van het Fluïde model voor uitzonderlijke begaafdheid
Je kunt je vragen stellen over wat dan ook
Je krijgt antwoorden en ik zal als nodig sheets of handige schema's met je delen
Je leert van elkaars ervaringen

woensdag 10 april 2024 om 9.30 uur

Hoogbegaafde rebel voedt op


via Zoom

De workshop vindt plaats via Zoom, dus zorg zelf voor een rustige plek plus koffie of thee. Er wordt geen opname gemaakt, dus zorg dat je er bij bent!

Heb je eerst een vraag?

Als je iets niet duidelijk is en je wilt weten of de workshop iets voor jou is, mail gerust.

REGISTER YOUR SPOT NOW

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close