Episode 43

Ik ben Anders

In deze podcast word ik geïnterviewd door Fleur Terpstra. Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders, leren anders, denken anders, redeneren anders... Geestelijk en lichamelijk welzijn van deze kinderen is net zo belangrijk als van alle andere kinderen. Het betekent dus dat hun persoonlijke voorkeuren en behoeftes leidend moeten zijn bij de opvoeding en bij het onderwijs.

In deze podcast meer over:
- kleuren binnen de lijntjes
- geestelijk en lichamelijk welzijn
- trauma en hoe kan het ontstaan
- pluspunten van uitzonderlijk begaafd zijn

Het anders zijn ofwel jezelf durven zijn en je eigen leven leiden is een kracht. Vanuit je hart leven is een kracht. Ik merk dat veel hoogbegaafde volwassenen bang zijn om zichzelf te zijn en ze denken vaak ook dat het niet hoort. Besef wel dat deze masker ook jouw kind ziet. Het geeft je kind weinig vertrouwen en zelfvertrouwen om te zien hoe aangepast en van achter een masker zijn ouders leven. Daar worden kinderen angstig van!

In de aflevering Ik volg mijn weg zal ik daarom ingaan op hoe je dan jezelf wordt en blijft. Voor nu, geniet van deze aflevering, die ook te zien is als video op mijn Youtube kanaal Hoogbegaafde rebel.

Wil je meer leren over hoogbegaafdheid? Kijk naar de mogelijkheden hieronder.


Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress