Episode 45

Ik volg mijn weg

In deze podcast word ik wederom geïnterviewd door Fleur Terpstra.

Veel hoogbegaafde kinderen en volwassenen lopen vast in hun leven. Of je het op school ervaart, op een werkplek, in relaties, in je lichaam, het kan zijn dat je voelt dat je totaal niet lekker in je vel zit, maar je kunt niet achterhalen waarom. Soms weet je de reden, maar dat weet je weer niet wat je eraan kunt doen.

Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijkste is: weten wie je bent, wat je persoonlijke behoeftes en voorkeuren zijn, leven vanuit je hart, trouw aan jezelf zijn, integer zijn naar jezelf en anderen en je waardigheid bewaren. Dan weet je namelijk - of beter gezegd je voelt dan - wat je moet doen en wat je zeker niet moet doen. Je hebt dan heel goed je grenzen door, je voelt ze en omdat je trouw aan jezelf bent, bewaak je die grenzen.

En als je het bovenstaande niet leeft, loop je vast. Je zult net zolang vastlopen tot je het wel gaat doen. Zodra je vanuit je hart leeft kan het niet anders dan dat je een eigen route kiest en je eigen kompas volgt.

Dat kan betekenen dat bijvoorbeeld de school, het onderwijssysteem, de werkplek, de relatie, het huis, de leefomgeving, vrienden en nog meer niet passen of deels niet passen. Je gaat het ontdekken, zodra je jezelf wordt. Durf je dat aan?

Als je behoefte hebt aan inspiratie, kun je meedoen aan een van de live dagen, zie hieronder.


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress