Episode 49

Laat hoogbegaafde hokjes los

Hoogbegaafde mensen ervaren veel pijn. Niet allemaal maar velen. Pijn door afwijzing, pijn door er niet bij te horen, pijn door uitsluiting, pijn door extreme aanpassing, pijn door het verlies van het Zelf, pijn door niet trouw aan jezelf zijn...

Het kan anders en het moet anders! Want je kunt alleen zinvol en compleet bijdragen aan het geheel als je jezelf bent, vanuit je authenticiteit.

In deze podcast praat ik over mijn nieuwste boek The Light in You, geïnterviewd door Fleur Terpstra. Als wij beseffen dat er helemaal geen hokjes zijn en dat die gemaakt zijn door mensen die de complexe wereld niet kunnen begrijpen (nooit) dan geeft het erg veel ruimte. Je voelt dan de ruimte van binnenuit, omdat je jezelf toestemming geeft JEZELF te worden en blijven, omdat je trouw aan jezelf wordt of blijft, waardoor aanpassing onmogelijk zal zijn. Als je namelijk trouw aan jezelf bent, gaat het aanpassen = je identiteit opgeven, niet meer. Als je eenmaal je persoonlijke vrijheid ervaart, ga je niet meer terug de gevangenis in. Dat is een natuurwet...

Mijn boek The Light in You is ontstaan op weg naar nog authentieker zelf, waarbij ik besefte dat ik nog vrijer kan worden. Nu weet ik dat de mogelijkheden oneindig zijn en dat de weg - de onvoorspelbare, fluïde weg - van de ontwikkeling van een vrije geest ook oneindig is.

Deze ervaring gun ik iedereen, ook jou. Daarom heb ik dit boek gemaakt, om het met je te delen, om jou te inspireren. Het boek komt rechtstreeks vanuit mijn hart en is voor jouw hart bedoeld. Als je durft te voelen, ga je ontdekken hoe prachtig mens je bent. En vanaf dat moment WIL JE NIETS ANDERS!

In de podcast vertel ik waarom de opbrengst van het boek naar een goed doel gaat en naar welk doel.

Je kunt het boek bestellen op mijn tweede website https://renatahamsikova.com/ of via je boekhandel.

Tot snel!

Groet, Renata Hamsikova

P.S. Overigens is deze podcast ook te zien op mijn YouTube kanaal Hoogbegaafde rebel.


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress