Episode 41

Leer Recht

Als het niet goed gaat met je kind dan heb je al genoeg zorgen. Dan wil je niet verzeild raken in zinloze overleggen met tientallen onbekende mensen, dan wil je niet je hele zijn met mensen delen die je toch niet begrijpen. Daarin heb je als ouder een keuze en dat kun jij leiden: door je te verdiepen in wat de plichten van school zijn, wat je wel of niet kunt verwachten of zelfs eisen. En als je niet voor elkaar krijgt wat je kind nodig heeft een plan B kiezen. Want je kind heeft het RECHT OP LEREN. Dat is de ware leerrecht.

Er wordt vaak zoveel overlegd en gepraat en er moet zoveel bewezen worden dat er eigenlijk geen ruimte is voor het werkelijk onderwijzen van het kind. Het kind moet bewijzen wie het is. Maar dat is vaak onmogelijk. De kippen kunnen zien dat een arend kan vliegen, maar hebben eerst een zwart op wit bewijs nodig om het te geloven.. En dan wat? Dan weten ze evengoed niet wat ze ermee aan moeten...

Deze serie met drie afleveringen heet Hoogbegaafde kinderen leren vanzelf, vernoemd naar het boek van Fleur dat in 2023 verschijnt.

In de podcast praten we over een master class, het gaat om de master class Passend Onderwijs die Fleur op 7 februari 2023 geeft. Meer info en inschrijven kan via deze LINK.

Op de website Terpstra Legal vind je informatie over het werk van Fleur en haar blog over passend onderwijs.


Wil je meer leren over hoogbegaafdheid? Kijk naar de mogelijkheden hieronder.


Luister naar deze aflevering op:

Meer over maatwerk

Master Class

Een master class over maatwerk voor uitzonderlijk begaafde kinderen, gebaseerd op mijn fluïde model van uitzonderlijke begaafdheid. Verrijken, verdiepen, compacten is niet genoeg. Het moet anders en het kind is daarbij leidend.

Didactisch onderzoek

Vaak laat een uitzonderlijk begaafd of hoogbegaafd kind op school niet zien wat het werkelijk kan en is ook niet duidelijk wat het nodig heeft en wat de leerkracht kan inzetten. Dan kan een didactisch onderzoek meer inzicht in bieden.

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress