Episode 32

opvoeden vanuit je hart

Als je een ouder wordt, begin je aan een onzekere maar prachtige reis van ontdekken van jezelf. Want door je kind ga je jezelf zien. Je gaat nadenken over wat je belangrijk vindt, wat je wilt meegeven, waar je je kind juist voor wilt beschermen... En - je neemt ook overtuigen mee die je ongemerkt voor eigen hebt aangenomen en geïntegreerd.

Bij het opvoeden van uitzonderlijk begaafde kinderen is het allerbelangrijkste dat je je EIGEN HART VOLGT. Waarom? Omdat deze kinderen enorm intens, hooggevoelig en intelligent zijn en elke onechtheid voelen. Dat is wat hen ook ziek maakt: de onechte wereld, de aanpassing van iedereen, die ze haarfijn aanvoelen, maar waar ze nog geen vaardigheden voor hebben om ermee om te gaan. De enige vaardigheid die een kind heeft is de natuurlijke vaardigheid van overleven, dus de laagste niveaus van Maslow.

Als je als ouder ook in die laagste niveaus zit, wordt je kind angstig, sluit het zich af, blokkeert en komt op een of andere manier in weerstand (psychosomatische klachten, onaangepast gedrag etc).

Om een uitzonderlijk begaafd kind tot een evenwichtig, weerbaar, zelfredzaam individu groot te brengen is een kunst. Maar, als je je HART VOLGT en vanuit je intuïtie voelt en dan handelt, zal het zeker goed komen. Dat beloof ik je.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress