Uitzonderlijk begaafde kinderen - aliens op Aarde?

zomer 2022 (en binnenkort ook als online module)

Live master class over behoeftes, begeleiding en onderwijs.

Heb je een uitzonderlijk begaafd kind?

Om te weten of je kind inderdaad bij deze doelgroep hoort, moet het getest zijn. Thuis kun je aan de hand van bepaalde kenmerken het vermoeden hebben dat je kind uitzonderlijk begaafd is maar het kan alleen door een goed uitgevoerde IQ-test worden bevestigd. Je merkt bijvoorbeeld dat de aangeboden uitdaging op school niet voldoende is of dat je kind ook tussen andere hoogbegaafde kinderen moeilijk aansluiting vindt. Je merkt misschien dat je kind een uitzonderlijke verwerkingssnelheid van informatie heeft, dat het al op zeer vroege leeftijd abstract kan denken, dat het een uitzonderlijke mate van intellectuele nieuwsgierigheid heeft of dat het een bijzonder eigenaardige interpretatie van gebeurtenissen heeft.

Drie belangrijkste punten die je gaat leren:

Wie zijn ze?

Hoe anders zijn uitzonderlijk begaafde kinderen en welke begeleiding hebben ze nodig.

Wie ben jij?

Hoe leer je je uitzonderlijk begaafde kind omgaan met zijn anders zijn? Hoe wordt hij/zij een hoogbegaafde rebel.

Wat hebben ze nodig?

Over begeleiding thuis en op school en over maatwerk en wetgeving.

Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders ...

Als je een ouder van een uitzonderlijk begaafd kind bent merk je al gauw dat jouw kind zelfs bij andere hoogbegaafde kinderen moeilijk aansluiting vindt. Ze kunnen misschien prima spelen of samenwerken, maar als het aankomt op het delen van interesses merk je dat je kind toch dieper gaat, anders denkt, anders verbanden legt en andere conclusies trekt. Dat is niet vreemd, want je uitzonderlijk begaafde kind verschilt van anderen door anders verbonden neuronen, die complexere en efficiëntere neurale verbindingen toestaan voor het overbrengen van informatie.... en hebben ook andere behoeftes

Naast een liefhebbende omgeving hebben ze een aangepast lesprogramma op school nodig met veel verrijking, een maatwerkprogramma. Ze hebben een positieve emotionele ondersteuning nodig, goede voeding met genoeg proteïnen, vitamines, mineralen en calorieën. Ze hebben ondersteuning nodig bij het leren omgaan met de rest van de wereld die zo anders is dan zij. Ze hebben vaardigheden nodig van de hoogbegaafde rebel..Wat leer je tijdens deze master class:

Karakteristieken van uitzonderlijk begaafde kinderen
Ontwikkelingsverschillen van uitzonderlijk begaafde kinderen
Behoeften van uitzonderlijk begaafde kinderen
Verrijkte omgeving - wat houdt dat in?
Onderwijsaanpassing - tot hier en niet verder?
Versnelling - voors en tegens
Wat kun jij doen en wat kun je beter laten
Kan je kind een (existentiële) depressie krijgen en hoe je deze kunt herkennen

De onderwerpen die ik tijdens de Master Class bespreek kunnen je helpen je kind beter te begrijpen. Ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen voelen zich vaak nog meer geïsoleerd en/of gefrustreerd over de beperkingen die ze in het onderwijs aantreffen dan ouders van "gemiddeld" begaafde kinderen. Tijdens deze Master Class vind je een gemene deler, aanmoediging en opheldering door te delen en communiceren met mij (ook ouder van twee uitzonderlijk begaafde kinderen) en met andere ouders.

Wanneer en waar

Deze master class wordt gegeven op mijn kantoor in Zwaag (NH). De master class is inclusief koffie en thee,

Je ontvangt gratis de publicatie Hoogbegaafde kinderen versnellen niet (t.w.v. 37 euro).

Waar:

Het Venster op Waterland

Beets 15, 1475 JB Beets

Wanneer:

datum voor de zomer 2022 volgt

Tijd:

10.00 tot 14.00 uur

Jouw investering

Deze workshop kost 287 euro (incl. BTW)

Als er iets misgaat tijdens de bestelling, geen paniek, het internet doet soms rare dingen :). Stuur mij dan een e-mail en ik neem contact met je op.

Als je nog vragen hebt, stuur mij een e-mail en laat me weten hoe ik je kan helpen.

Belangrijk: Wat gebeurt er zodra je op de bestelknop klikt: je gaat naar een speciale pagina waar je de bestelling ziet. Klik dan op ‘Afrekenen’. Vul jouw gegevens in en kies de betaalmethode. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je een e-mail van mij met alle gegevens van de training.

Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.