Episode 38

Voelen en leven zonder angst

Deze podcast heb ik eerder als artikel gepubliceerd.

Kinderen voelen op een natuurlijke, nog niet beperkende wijze dat er drie krachten bestaan: het leven, de wetten van het leven en liefde. In deze tijd kun je zeggen, voor mensen die behoefte hebben aan een hokje, dat het gaat om biologie, natuurkunde en psychologie, maar dat klinkt een beetje vreemd, want het leven laat zich niet in een hokje stoppen en als je het probeert, voel je juist dat je vastloopt. Het leven is fluïde en als je het zo niet ervaart, zit je klem en moet je proberen je levensenergie weer te laten stromen.

Het is belangrijk te leren hoe deze drie krachten te gebruiken zonder dat je jezelf dwarszit en zonder dat je jezelf blokkeert.

De vraag die je telkens kunt stellen, is: aan wie of wat wil ik mijn levensenergie op dit moment besteden? Wil je zinloos blijven overleggen en stressen en je gelijk willen halen of zeg je, ik ben hier klaar, ik zet mijn levensenergie in om mijn kind werkelijk vooruit te helpen in zijn ontwikkeling?

Het is voor intense, hooggevoelige, intelligente kinderen (en volwassenen) essentieel te leren hoe ze met hun energie omgaan.

Is je kind uitgeput van school? Het is zich vermoedelijk niet bewust van zijn energielek.
Zijn energie doet iets wat hij niet herkent... En ineens is hij/zij heel moe.
Ben je je bewust van je energieveld en wat of wie er in zit? Leg het uit aan je kind en leer hem hoe hij bij zichzelf kan blijven. Je kind (en jij ook) moet leren zich bewust te zijn wat wat er in zijn/jouw leefomgeving omgaat.

Meer weten? Kijk naar de onderstaande links en ontdek het.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress