Resultaten door persoonlijk advies en coaching

Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen zijn anders, soms behoorlijk anders, dan gemiddeld begaafde kinderen. Dit brengt voor ouders en leerkrachten specifieke uitdagingen met zich mee. Inmiddels heb ik honderden ouders geholpen – startende ouders en ook gevorderde – met het ontwikkelen van een heldere doel in de opvoeding of het onderwijs van hun hoogbegaafde kind(eren). Ook jij kunt profiteren van mijn kennis en ervaring: met een stappenplan naar een positieve verandering en kansen die ervoor zorgen dat je kind zijn of haar talenten ontwikkelt en het leven ontdekt, ongeacht hoe hij of zij het doet op school. Door mijn coaching en een-op-een begeleiding krijg je concrete en praktische tips die jou, je gezin en je kind helpen zich beter te voelen. Je zult na afloop van onze sessies met andere, vernieuwde blik naar je opvoeding kijken.

Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan leiden tot verrukking, angst en alles ertussen. Volwassenen moeten bijna onmogelijke prestaties leveren – het kind ondersteunen zonder te pushen, waarderen zonder overdreven bevestigen, begeleiden zonder overnemen.

Laat mij je hierbij helpen!

Live trainingen

Als er trainingen of events gepland staan. kun je ze hier vinden. Via de webpagina van de training zelf kun je uitgebreid lezen waar de training over gaat en je kunt je meteen aanmelden.

Klik hier voor de agenda

Gratis kennismakingsgesprek

Als je nog niet zeker weet of je iets aan mijn diensten hebt, kun je altijd een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten inplannen in mijn online agenda.

Plan een kennismakingsgesprek

Counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen

Mijn specialisme is begeleiding en counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen. Dat zijn kinderen die een IQ van 145 of meer hebben of waarvan een specialist vermoedt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn. Deze kinderen zijn namelijk niet altijd betrouwbaar te testen.

Meld je kind aan

Didactisch onderzoek – een basis voor verandering

Als je kind zich op school verveelt of niet laat zien wat het kan, krijgt het waarschijnlijk geen onderwijs op zijn niveau aangeboden. Het leert niet te leren en ontwikkelt niet de juiste (studie)vaardigheden. Met alle gevolgen van dien op de middelbare school. Door middel van een didactisch onderzoek kan ik kijken welke onderwijsaanpassing en benadering je kind nodig heeft.

Maak een afspraak

Meer balans in hoogbegaafd opvoeden

Dit is een intensieve coaching voor ouders van een dag. Heb je vragen over de opvoeding van je (jonge) hoogbegaafde kind? Vermoed je dat je kind hoogbegaafd is en wil je weten wat je nu het beste kunt doen? Wil je op weg geholpen worden met het hoogbegaafd opvoeden? Loop je vast bij de gesprekken op school? Is je kind ongelukkig of wil het niet meer naar school? Dan is deze intensieve coaching voor jou interessant.

Meld je aan

Schoolabonnement

Nadat het didactische niveau van je kind is vastgesteld en het eerste gesprek op school is geweest, kun je een schoolabonnement afsluiten, zodat je er zeker van bent gedurende het hele schooljaar dat je kind onderwijs op niveau krijgt. De onderwijsaanpassing is heel belangrijk, anders kan je kind niet laten zien wat het kan, blijft stelselmatig onderpresteren en zit daardoor niet lekker in zijn vel.

Lees hoe het werkt

Spreker op jouw bijeenkomst of event

Zoek je een inspirerende spreker met een duidelijke mening over hoogbegaafdheid? Ik kan voor jouw organisatie of team een lezing, een workshop of een studiedag verzorgen. Mijn specialisme is uitzonderlijke begaafdheid en hoogbegaafde meisjes, maar ik geef trainingen over alles wat met hoogbegaafdheid van kinderen tot 12 jaar te maken heeft.

Huur mij in als spreker

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de uitgebreide en duidelijke informatie die je via Facebook deelt. Alle onderwerpen zijn zó herkenbaar! En wat hebben we veel aan de tips en uitleg die je geeft! Wij hebben bijna 5 jaar ‘gezwommen’ in onzekerheid, wat is er nou met onze zoon! Toen er eindelijk gehoor werd gegeven aan onze hulpkreet heb ik gehuild. Onze zoon blijkt hoogbegaafd te zijn, met een IQ van 145. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Nu we dit weten kunnen we hem gericht helpen om een gelukkig, begrepen kind te worden/zijn. Ik zag net je bericht over emotionele intensiteit, ook dit is weer erg verhelderend en heel herkenbaar! Dus nogmaals, heel hartelijk dank voor wat je doet! En ik weet zeker dat ik namens heel veel ouders spreek.

Gerda

Ik ben afgelopen zomer begonnen met je te volgen, nadat ik via een krantenartikel in het Brabants Dagblad onderzoek ben gaan doen naar ‘hoogbegaafdheid’. Dit omdat ik een zoontje (net 6) heb, dat zichzelf in groep 2 heeft leren lezen, dat nu al (begin groep 3) beter is in de de tafeltjes dan zijn zus in groep 5, maar vooral omdat we elkaar niet goed begrepen. De oorzaak daarvan (zo begrijp ik nu) zit hem vooral in het hoogsensitieve spectrum. Zijn zus lag ook altijd erg voor op leesgebied en is creatief waanzinnig goed ontwikkeld, maar zij voelt zich heel lekker en ontwikkelt zich helemaal volgens ‘droomscenario’.

Dankzij onder meer jouw blog en enkele downloads is de situatie bij ons thuis 180 graden omgedraaid. Je blog is een waanzinnige bron van inspiratie voor mij.  Bedankt dus voor je goede werk, het heeft me erg geholpen!

Iris

Ontzettend bedankt voor met name je laatste 2 artikelen. Emotionele intensiteit (met bijbehorende spanningen)  is iets waar wij toch veel moeite mee hadden. Op school kregen we met name termen als ODD-CD, ADD,ADHD, Asperger om ons oren. Wij konden ons daar totaal niet in vinden. Als wij benoemden dat wij aan hoogbegaafdheid dachten, werd dat niet echt serieus genomen. Nu (1,5 jaar later, 1 juf  en wat testen verder) blijkt hij 2 jaar vooruit te lopen op leeftijdsgenootjes. Je kunt je voorstellen dat het voelt als een bevestiging en eigenlijk ook wel opluchting. Hiermee zijn de moeilijkheden voor onze zoon (6) uiteraard niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar er wordt nu wel gericht gekeken en meer afgestemd op wat hij nodig heeft. Ik lees in je artikel de vraag: Wat betekent hoogbegaafdheid voor je kind? Wat mij betreft is dit het belangrijkste. Begrijpen wat er in dat koppie speelt en daar als ouder of leerkracht op inspelen. Ik merk dat het hem nu al rustiger maakt. Bedankt!

Linda

Ik heb zoveel geleerd tijdens de master class over hoogbegaafde peuters en kleuters! Ik lees veel op internet over hoogbegaafdheid, maar niet veel of niets over heel jonge kinderen. Met andere moeders kan ik mijn problemen niet bespreken, ze kijken mij vaak nietszeggend aan. Ik was blij met de herkenning van andere ouders en het besef dat ik niet gek ben! Ik heb het inderdaad goed gezien dat mijn kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft en nu ga ik er werk van maken.

Anoniem

De dag Hoogbegaafd Opvoeden is een eye-opener voor mij geweest. Ik heb heel veel geleerd over mijn kinderen. Veel dingen die ik hoorde lees je nergens in boeken, vooral praktische tips hoe om te gaan met verschillende situaties. Horen over intensiteit van hoogbegaafde kinderen en wat het voor het kind betekent was nieuw voor mij. Ik besefte dat ik tot nu toe mijn kind verkeerd had begrepen en benaderd. Nu zal ik het zeker anders doen!

Marleen