Episode 29

Is het nodig om hoogbegaafdheid te bewijzen?

Dit is een opname van een tafelgesprek dat je ook op mijn YouTube kanaal kunt kijken. Ik beantwoord ingezonden vragen, vandaag over het moeten bewijzen van hoogbegaafdheid voor o.a. toelating in een plusklas.

Als een tester geen ervaring heeft met hoogbegaafdheid en karakteristieken die er bij horen, kunnen de uitkomsten niet op de juiste manier geïnterpreteerd worden. Veel ervaring met de doelgroep is belangrijker dan een test afnemen. Een test afnemen kan iedereen doen, maar interpretatie van de resultaten in combinatie met observatie van het kind, de ervaring van de tester en zijn kennis kunnen er voor zorgen dat je een redelijk betrouwbare advies krijgt. Want zelfs als een kind niet als hoogbegaafd op een IQ test scoort, kan het nog steeds hoogbegaafd zijn!

Meer lezen: over de waarde van IQ score en over per ongeluk te hoog scoren op een IQ test

Meer zien of horen:

Over het nut van testen

Nog meer over IQ testen

In mijn boek Intens, authentiek en vrij lees je veel achtergrondinformatie en je krijgt veel praktische tips mbt onderwijs en opvoeding van hoogbegaafde kinderen.

Luister naar deze aflevering op:

Meer inspiratie

Master Class

Een master class over maatwerk voor uitzonderlijk begaafde kinderen, gebaseerd op mijn fluïde model van uitzonderlijke begaafdheid. Verrijken, verdiepen, compacten is niet genoeg. Het moet anders en het kind is daarbij leidend.

Een op een coaching

Ben je zelf intens en hooggevoelig en ervaar je de wereld als een vreemde plek? Heb je te maken met te veel prikkels of een burnout en kom je er maar steeds niet achter hoe je in balans kunt leven? Dan is misschien deze coaching voor volwassenen iets voor jou.

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress