Episode 50

Door jezelf ontdek je wat is

Een hoogbegaafde label voorbij

Het woord hoogbegaafd typeert misschien bepaalde kenmerken of eigenschappen, maar ook weer totaal niet, omdat dat woord door iedereen anders wordt geïnterpreteerd. Ik pleit er daarom voor om het woord hoogbegaafd los te laten, TERWIJL je het individu voor je ziet zoals wie het is of terwijl je jezelf ziet zoals je bent.

Dat gaat niet vanzelf, want lagen van conditionering en talloze overtuigingen belemmeren je zicht. Je ziet jezelf troebel, laat staan de ander.

Als je hoogbegaafd bent betekent het dat je ergens tussen 130 en 210 IQ zou kunnen scoren op een test. Maar je hebt helemaal geen test nodig om dat te WETEN. Je weet wie je bent als je gaat voelen en als je jezelf toestaat te voelen wie je werkelijk bent. In dat spectrum van IQ is zoveel diversiteit, dat je je het waarschijnlijk niet eens kunt voorstellen, omdat de ware intelligentie niet meetbaar is. Die is veel complexer dan in een simpele test weergegeven kan worden.

Dus, mijn advies is, zoek uit wie je bent en LEEF VANUIT JE AUTHENTICITEIT. Mijn boek The Light In You inspireert je om exact dat te doen. Het is geen lichtzinnig gedichtenboek, het is een diep en complex boek voor diegenen die durven te kijken ZODAT ze zien, die durven te voelen ZODAT ze ervaren en die durven te luisteren ZODAT ze horen.

Je kunt het boek bestellen via mijn website en via je boekhandel. De opbrengst van het boek schenk ik volledig naar een goed doel, namelijk The Jane Goodall Institute. Het verhaal hierover kun je ook op mijn website lezen!

Dit is deel twee van een 3-delige serie over mijn boek, de eerste deel kun je hier beluisteren

Deze podcast is ook als video te zien op https://www.youtube.com/@hoogbegaafderebel/videos

Tot snel!

Groet, Renata Hamsikova


Luister naar deze aflevering op:

Wat je ook kun doen:

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Live events

Laat mij je inspireren tijdens vernieuwende masterclasses en trainingen. Waarbij ik je altijd vooruit help om steeds meer en meer jezelf te worden, zodat je - als je kinderen hebt - ook jouw kinderen vaardigheden kunt leren om zichzelf te durven zijn. Aanpassen is geen optie. Hoe je dit bereikt, deel ik heel graag met je!

Online modules

Ik heb verschillende online modules en cursussen voor je gemaakt waarbij verschillende onderwerpen, waaronder hooggevoeligheid en intensiteit aan bod komen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress