Episode 33

Dwangmatig door angst

Veel uitzonderlijk begaafde kinderen, tieners en jonge volwassenen ervaren angst. Het is natuurlijk niet de angst voor gevaar of levensbedreigende situaties, maar je lichaam reageert daar wel zo op. Dat is omdat je brein geen onderscheid kan maken tussen echt levensgevaar en het levensgevaar gecreëerd door je denken. Uitzonderlijk begaafde kinderen voelen zich ontheemd en dat gevoel is echt. Ze voelen zich niet begrepen, ze voelen zich een alien op aarde, de laatste tijd steeds meer, omdat er steeds meer angst heerst. Zij kunnen nog niet het doom denken van volwassenen relativeren en in hun hart blijven. Ze zitten te veel in hun hoofd en dat wordt dan ook hun enige "thuis" . Terwijl vanuit je hart leven, vanuit je kern, weten wie je bent hun natuurlijke staat van zijn is.

Uitzonderlijk begaafde kinderen komen vrij snel na hun geboorte in die onnatuurlijke staat van angst, omdat hun omgeving angstig is én omdat ze weinig tot geen gelijkgestemden en herkenning vinden. Dan ontstaat er als snel een overlevingsstrategie. Je klampt je vast aan je ouders, aan je knuffel, aan gewoontes.

Er ontstaat desintegratie, versnippering van je ZELF en er ontstaat angst. Een kind (of volwassene) heeft dan hulp nodig bij het integreren van zijn ZELF, bij het weer heel worden.

Als je hierbij hulp nodig hebt, neem contact met mij op en we kijken naar de mogelijkheden. Je bent er niet alleen voor!

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress