Episode 34

laat je kind zien hoe vrijheid voelt

Uitzonderlijk begaafde kinderen worstelen regelmatig met hun identiteit. Ze willen erbij horen, ze willen niet anders zijn, ze willen inpassen. Dat is op zich mooi, mits dat erbij horen gebeurt TERWIJL ze zichzelf niet kwijt raken. Maar: deze kinderen zien vaak van hun ouders, voornamelijk van hun moeders, dat aanpassen de norm is.

Hoogbegaafde vrouwen hebben een overlevingsstrategie: aanpassen aan het gemiddelde, doen wat van je verwacht wordt. Als je ook aangepast bent, is het niet vreemd dat je kind dat ook is. Jij bent een belangrijk rolmodel! Je kunt niet hopen dat je kind begrepen wordt door anderen, dat er extern begrip komt van vreemde mensen (leerkrachten en anderen), terwijl jij zelf niet verankerd bent in je ZIJN, in je kern.

Deze podcast heb ik vanuit mijn hart ingesproken. Voor jou die jarenlang zoekt en vecht en zonder resultaat. Zoeken naar iets onbekends en onbestendigs is heel vermoeiend als je niet geaard bent en als je niet vanuit je kern leeft. Het is vermoeiend en angstig.

Als je steun nodig hebt bij het vinden van jezelf, ben ik er voor je. Met groepscoaching, mastermind, inspiratiedagen, artikelen en podcast. Blijf niet op die rotonde. Neem een afslag!

Liefs, Renata

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress