Je hoogbegaafde kind past zich al vanaf dag een op school aan. Op gegeven moment merk je als ouder dan je kind zich zoveel aanpast, dat het zichzelf verliest. Je wilt er over praten met de leerkracht en je wilt vertellen hoe je kind thuis is en wat het nodig heeft. Daar wordt vaak helemaal niet naar geluisterd of het wordt als niet belangrijk genoeg gezien. Waarom wordt amper naar de ouders geluisterd?

Je kent als ouder het beste en toch denken leerkrachten het beter te weten wat het beste voor het kind is. Een leerkracht heeft echter een beperkt beeld van leerlingen, zeker van hoogbegaafde leerlingen, omdat ze zich altijd in een klas aanpassen. Bij aanpassing van een hoogbegaafd kind kun je als leerkracht onmogelijk een passende aanbod bieden, zonder dat je eerst met de ouders praat. Als je dit beseft en als je je beperking doorziet, kun je het in je voordeel gebruiken en dus in het voordeel van de leerling.

Als je na deze video meer wilt weten, kun je onder meer dit artikel met 10 tips hoe effectief te praten met leerkrachten lezen.

Terug naar het overzicht.