Episode 36

Waarom is intern belangrijker dan extern

Kinderen wordt vanaf kleins af aan geleerd dat samen spelen en samenwerken heel belangrijk is. Als je hoogbegaafd bent betekent vaak samenspelen jezelf moeten aanpassen. Die aanpassing kan zo ver gaan, dat het kind niet meer weet wie het is. En de omgeving blijft ondanks alles hameren om socialiseren, samen doen en samen zijn, anderen helpen en er voor anderen zijn. Maar: waar ben jij? En waar zijn jouw behoeftes? Door het verlies van eigenbelang ontstaan de meeste problemen.

Het gaat namelijk niet om extern, het gaat om INTERN. Sociaal zijn kun je pas zijn als jij zelf heel bent, anders ben je je via een masker aan het verbinden met anderen. En hoogbegaafde kinderen voelen dat intuïtief en verzetten zich er hevig tegen.

Luister naar deze podcast en alle andere podcasts en als je nog meer wilt weten, kom naar een van de inspiratiedagen!

Daarnaast kun je het boek Intens, authentiek en vrij lezen.

Luister naar deze aflevering op:

Meer over opvoeding

5 essentiële stappen van hoogbegaafd opvoeden

Een online cursus (met optie voor twee videocalls met Renata) om ouders van uitzonderlijk begaafde kinderen een basis te bieden voor het opvoeden en begeleiden van hun kind.

Kom in je kracht

Tijdens de inspiratiedag Hoogbegaafde rebel in wording krijg je handvatten en inzichten die je verder helpen in je eigen persoonlijke groei als volwassene. Deze dag gaat niet over opvoeden, maar over jezelf vinden en jezelf zijn. En als je ook een ouder bent, is dat essentieel voor de opvoeding. Omdat je een weerbaar, zelfsturend kind wilt grootbrengen...

Voor hoogbegaafde vrouwen

Je kunt deelnemen aan een groepscoaching voor hoogbegaafde vrouwen, waar ik vrouwen help vanuit hun authenticiteit te gaan leven en hun eigen passie te volgen, zich afdoend van overtuigingen van anderen, die ze vaak levenslang meedragen. Transformeren naar jeZELF, daarmee wil ik je helpen.

Abonneer je op je favoriete platform:

Ik ben gewoon normaal
Ik ben gewoon normaal
Renata Hamsikova

Inzichten voor een hoogbegaafde rebel in wordingPodcast van Renata Hamsikova over uitzonderlijk begaafde en hoogbegaafde kinderen, hoe zij onafhankelijke, authentieke en vrije mensen kunnen worden, die zichzelf durven te zijn en hun potentieel leren gebruiken om te doen wat ze willen.

meer afleveringen...

Ga naar de bovenkant
Page Created with OptimizePress